Sommige fietsen blijven onbereikbaar omdat ze simpelweg nagenoeg onbetaalbaar zijn. Maar soms komt er een mogelijkheid voorbij waardoor ze ineens wel binnen bereik zijn.

Een Passoni zal je nauwelijks of misschien wel nooit tweedehands tegenkomen. Het zijn fietsen die compleet makkelijk over de € 10.000,- kosten. Als je daarvoor kiest doe je dat niet zomaar, en dan doe je hem ook niet weer weg na een paar jaar.  Laat staat voor een zacht prijsje. We zagen bij veilingsite BVA Auctions echter dat er uitzonderingen zijn, al horen de betreffende fietsen niet tot een privécollectie, maar horen ze bij de inboedel van fietsenwinkel. Demofietsen die geld in het laatje moeten brengen en laat daar nou net een Passoni Top Force tussen zitten die ook nog eens tiptop afgemonteerd is met SRAM eTap en een Knight wielset. Op moment van schrijven is het hoogste bod € 2.900,-, wat je gerust een zacht prijsje mag noemen voor een fiets als deze. Let wel, het bod is exclusief 21% BTW en 17% veilingkosten. Is het bod € 3.000,-, dan komt daar nog € 737,- BTW en € 510,- veilingkosten bij, waardoor je uiteindelijk bijna € 4.300,- kwijt bent.

Maar bij de Passoni houdt het niet op. Er staat ook een Pegoretti Marcelo Ciavete tussen die minstens zo begerenswaardig is als een Passoni (en die pas op € 875,- staat!). En een Parlee ESX en Z5 een Cervélo R5 met Super Record, twee titanium en één stalen  Enigma. Stuk voor stuk knappe fietsen. Op Parlee en Cervélo na zijn het custom fietsen, dus let op de maten. Voor de liefhebbers van klassiek is er een mooie Duell Zurigo van Columbus SLX buizen helemaal in originele staat. Maatje 55 en op dit moment is het hoogste bod nog maar € 350,-. Buitenkansje? En als je nog een fietsreis in de planning hebt staat dan moet je even kijken naar de twee Santos fietsen, beide met Rohloff naaf.

Het zijn niet alleen fietsen, het gaat om de complete inboedel, waaronder veel Lake schoenen (va € 15,-!), maar ook Tifosi zonnebrillen en veel losse onderdelen. Maar denk ook aan de werkplaats.

De volledige lijst met kavels bij BVA Auctions