Het jaar 2004 was voor Tom Boonen een groot succes, maar zijn echte doorbraak kwam een jaar later. In 2005 pakte hij, op 25-jarige leeftijd, de dubbel (Vlaanderen en Roubaix) en werd hij wereldkampioen in Madrid. In 2002 was Boonen al dicht bij een stunt in Parijs-Roubaix, waar hij een derde plaats behaalde achter winnaar Johan Museeuw. Museeuw zei in een interview nadien dat Tom Boonen zijn opvolger zou worden.

US Postal
Na de jeugd, waarin Boonen al de nodige overwinningen bij elkaar reed, kwam hij in 2001 terecht in de US Postal ploeg. De ploeg van kopmannen Armstrong en Hincapie. In de klassiekers was hij knecht en ondanks dat hij al het ‘vuile werk’ moest opknappen voor zijn kopman, bleek hij alsnog de sterkste uit de ploeg. Een opvallende prestatie voor een 22-jarige neo-prof.

De documentaire zoomt in op de beginjaren van de carrière van Tom Boonen. Beelden uit zijn jeugd, interviews met o.a. ouders, ploegleiders en oud-renners en ook Tom zelf is aan het woord. Veel en mooi beeldmateriaal, verhalen over de koers en over hoe hij heeft leren de koers te winnen. Iets wat hij bij de profs nog vaak heeft herhaald.

De documentaire werd een aantal weken geleden uitgezonden door onze zuiderburen en is inmiddels ook online te bekijken. Mocht je het gemist hebben, kan je het hieronder terugkijken.