We gaan er flink prat op in de lage landen; rijden met veel wind. Niet geheel onterecht, er zijn maar weinig dagen in het jaar dat er geen wind staat. Al die andere dagen is het met regelmaat iets om rekening mee te houden als je op pad gaat. Dat niet iedereen er even goed mee om kan gaan, zagen we afgelopen jaar in Gent-Wevelgem, een prachtkoers waarin van alles gebeurde en de wind een hoofdrol opeiste.

Die hoofdrol had de wind afgelopen week ook in Benidorm, Spanje. Lekker zonnetje, iedereen redelijk ontspannen, niets aan de hand. Ook niet met de start. Totdat ze na een paar minuten uit een tunneltje komen en volledig geparkeerd staan. Het lijkt alsof de Muur van Huy aan het beklimmen zijn, maar dat is toch echt niet zo. Het gaat wel omhoog, maar niet overdreven. Ook de cameraman heeft moeite zijn camera stil te houden en je ziet dat de renners op een gegeven moment gewoon stil vallen. Ze komen simpelweg niet meer vooruit!

Een beetje tegenwind kennen we allemaal, maar in Benidorm gooien de renners het bijltje erbij neer. Dat is ondanks die stevige wind die regelmatig in de polder staat ons nog nooit overkomen!

 

Tags: