Het was even wachten voor de Polar fietscomputergebruikers, maar nu is hij er dan; de Polar front mount. Niet meer je fietscomputer op je stuur met een rubbertje, maar netjes voor je stuur. Wij kregen de front mount opgestuurd en konden al even voelen.

De mount is verrassend genoeg gemaakt van aluminium (dergelijke mounts zijn veelal van kunststof gemaakt) met een verwisselbaar binnenwerk waar je de fietscomputer op klikt. Dit is dan makkelijk te vervangen bij eventuele slijtage, zodat je niet een hele nieuwe mount hoeft te kopen. Je kan hierdoor de mount ook omdraaien waardoor de fietscomputer lager komt te liggen. In dit geval moet je de mount wel aan de andere kant van de stuurpen vastmaken. De mount komt in 1 maat, waar de M450 en de M650 op passen. Hierdoor zit de M450 iets verder van je stuur dan de M650.

Verder valt op dat het geheel mooie ronde lijnen heeft. Ook voelt het geheel, door het aluminium, erg stabiel aan. Eenmaal gemonteerd zit de mount lekker strak en het klikken van de fietscomputer voelt ook alles behalve gammel. Erg solide! We hebben er nog niet mee gefietst maar wanneer je toch hardhandig probeert de computer van de mount te trekken om te kijken hoe stevig het allemaal zit, blijft alles prima zitten. Het vastmaken van de mount op het stuur gaat met 2 inbusboutjes. Het werkt niet met een schanier, dus de boutjes er even af, stuur ertussen en er weer op.

De prijs van de losse mount (die vanaf juni los verkrijgbaar is) is € 29,90
Het gewicht van de mount is 41 gram (door ons gemeten)

Om het geheel te vieren heeft Polar een ‘Special Edition’ aanbieding waarbij je een Polar M450 krijgt met hartslagmeter, de nieuwe front mount en een extra afdekhoesje in rood voor hetzelfde geld als een M450 met hartslagmeter normaliter kost; € 199,90. Zie daarvoor de website van Polar of een overzicht van de verkooppunten.

Heb je al een Polar fietscomputer en wil je alleen maar een front mount, dan moet je nog even wachten tot juni.

polar-frontmount-2 polar-frontmount-3 polar-frontmount-5polar-frontmount-4 polar-frontmount polarfrontmount-lowpolar-m450set

Gerelateerd

Tags:
 • Paul Lemmen

  Zit de Polar frontmount bij jullie klemvast? Op mijn 3T Ergonova stuur zit de mount net te ruim.

  • racefietsblog

   Bij ons zat hij wel klemvast. Misschien is de diameter van het stuur net even anders. Je zou de ruimte op kunnen vullen met een rubbertje of, als het heel weinig is, met een beetje zwart isolatie tape.

   • Paul Lemmen

    Met een beetje isolatietape is het opgelost: vast. Praktijktest volgt. Bedankt.