Nu de klassiekers weer in volle gang zijn, kijken we vaak terug naar mooie momenten van jaren geleden. Parijs-Roubaix is zo’n mooie klassieker waarvan wij (de redactie) afgelopen jaar nog de toerversie reden. En naast de vele Belgische winnaars zijn er in de loop van de tijd toch nog zes Nederlanders geweest die deze klassieker hebben gewonnen. Peter Post (’64), Jan Janssen (’67), Jan Raas (’82), Hennie Kuiper (’83), Servais Knaven (’01) en Niki Terpstra (’14).

Dinsdag 29 maart is Servais te gast in Rapha’s Cycle Club in de Wolvenstraat in Amsterdam om te vertellen deze klassieker en zijn toch wel heroïsche overwinning. Ook is hij er om vragen over die overwinning en zijn rol als Directeur Sportif bij Team Sky bij dergelijke koersen te beantwoorden. Zijn met modder besmeurde Domo Farm Frites Eddy Merckx hangt daar overigens ook om het geheel nog wat extra luister bij te zetten.

Het is gratis. Je kan je met max 2 personen aanmelden via de site van de Rapha Amsterdam.

Heb je de wedstrijd destijds niet gezien of kan je het niet meer herinneren? Hieronder nog de laatste kilometers met het oude vertrouwde commentaar van Mart Smeets en Jean Nelissen.

Foto via Team Sky