De grote trek der wielrenners is alweer begonnen. In plaatsen als Alicante, Girona, Calpe etc wordt massaal overwinterd. Helaas is dat voor velen van ons niet weggelegd. (ook niet alle prof-renners doen hier aan mee). Hoe kun je hier overwinteren en je conditie op pijl houden, zodat je tijdens het eerste ritje in het voorjaar er niet direct wordt afgereden? Er zijn verschillende manieren. Hieronder hoe wij van Racefietsblog de winter door komen.

Cyril fietst waar mogelijk het hele jaar buiten door op zijn racefiets. Of het nu donker is, het sneeuwt of regent, bijna niets houdt Cyril binnen. Het enige wat hem binnenhoudt is gladheid. Maar het leukst vindt hij toch wel de avondtochten met volle verlichting.

Coen verruilt elke winter de racefiets voor de cyclocrosser waarmee hij traint voor de wedstrijden van het GOW en enkele nationale crossen. (dit jaar rijdt hij ook het NK!)

Björn fietst zo lang mogelijk buiten door op zijn racefiets, zou graag gaan cyclocrossen maar dat komt er dit jaar niet van. Hij gaat daarnaast vanaf januari indoor trainen bij Wattbike in Amsterdam.

Hendrik probeert ook door te fietsen op de racefiets (we zijn immers Racefietsblog) in de koude buitenlucht, maar gaat daarnaast ook lekker binnen trainen bij Wattbike.

Genoeg over ons… Hoe komen jullie de winter door?
Tacxen? Hardlopen? Mountainbiken? …?