De grote trek der wielrenners is alweer begonnen. In plaatsen als Alicante, Girona, Calpe etc wordt massaal overwinterd. Helaas is dat voor velen van ons niet weggelegd. (ook niet alle prof-renners doen hier aan mee). Hoe kun je hier overwinteren en je conditie op pijl houden, zodat je tijdens het eerste ritje in het voorjaar er niet direct wordt afgereden? Er zijn verschillende manieren. Hieronder hoe wij van Racefietsblog de winter door komen.

Cyril fietst waar mogelijk het hele jaar buiten door op zijn racefiets. Of het nu donker is, het sneeuwt of regent, bijna niets houdt Cyril binnen. Het enige wat hem binnenhoudt is gladheid. Maar het leukst vindt hij toch wel de avondtochten met volle verlichting.

Coen verruilt elke winter de racefiets voor de cyclocrosser waarmee hij traint voor de wedstrijden van het GOW en enkele nationale crossen. (dit jaar rijdt hij ook het NK!)

Björn fietst zo lang mogelijk buiten door op zijn racefiets, zou graag gaan cyclocrossen maar dat komt er dit jaar niet van. Hij gaat daarnaast vanaf januari indoor trainen bij Wattbike in Amsterdam.

Hendrik probeert ook door te fietsen op de racefiets (we zijn immers Racefietsblog) in de koude buitenlucht, maar gaat daarnaast ook lekker binnen trainen bij Wattbike.

Genoeg over ons… Hoe komen jullie de winter door?
Tacxen? Hardlopen? Mountainbiken? …?

Gerelateerd

 • Rogier

  Dat wordt fietsen op de Tacx met een goede serie op de tv ter vermaak!

 • Bram van Oort

  Ik ben voornamelijk te vinden op de spinning fiets bij de sportschool. Maar sinds deze winter ben ik ook op de mountainbike gestapt om toch buiten te fietsen. Hopelijk zit ik vanaf vroeg in februari weer op de racefiets 🙂

 • Roy

  Winter? Welke winter…. Ik fiets gewoon buiten door. De dagen worden al weer langer.

  • Papageno

   idem dito

 • Nico Versteeg

  De tacx tot begin maart. Dan weer naar buiten.
  2015 met als doel de Marmotte in september met Tour de Vacance.

  • racefietsblog

   Zo, de Marmotte! Dan is het inderdaad goed dat je de winter goed doorkomt! Veel plezier!

 • Frank Reinders

  Een heerlijke manier op de winter door te komen is op de baan. Wekelijks je conditie op pijl houden en explosiever worden.

  • racefietsblog

   De baan is inderdaad ook een fijne plek om te fietsen in de winter!

 • Sjoerd

  De winter is heerlijk. Vandaag de laatste kilometers voor de rapha 500. Zon , regen (veel), sneeuw, harde wind. Eenzaamheid, schoonheid. Afzien herstellen, blij.
  Daarnaast in de sportschool 1 x per week spinnen en twee keer per week krachttrainen.
  Maar vooral buiten doorfietsen…

 • Gunnar

  Ik fiets de hele winter door op de racer. Wel pas ik mijn trainingsnivo aan, nu veel d1. Hou ik ook meer energie over om iedere keer mijn fiets weer goed schoon te maken 🙂 De winter stelt toch niets meer voor, alhoewel de wind veel goedmaakt.

 • Kristallix

  Hoofdzakelijk MTB, maar ook de Tacx wordt met grote regelmaat gebruikt. Verder pak ik vaak het hardlopen in de winter op. Zodra de eerste zon komt haal ik mijn fiets van de Tacx en ga ik ook daarmee weer naar buiten.

 • Zjon Van Rooijen

  Voorlopig paar keer per week Spinning in de lokale sportschool. En zodra mijn nieuwe racert gereed is (vandaag komen de remmen) naar buiten!

 • Fabio Farelli

  Doorfietsen behalve als het glad is. Vaak op de cyclocrosser en wat vaker in het bos.

 • Hanz Bé

  Zoveel mogelijk gewoon buiten doorfietsen. Korter en trager dan in de rest van het jaar, maar wel genieten. Met “fatsoenlijke” kleding kom je ver!
  En daarnaast, als de omstandigheden of tijd, het buiten fietsen niet toelaten, binnen op de Tacx, met begeleiding van een Sufferfest DVD. Ook altijd leuk om te doen!