Nog even terug naar zondag 13 april. In tegenstelling tot wat de datum doet vermoeden is het alles behalve een ongeluksdag. Het Nederlandse wielrennen heeft voor het eerst sinds 13 jaar weer een winnaar van een ‘monument’. Waarschijnlijk hebben de meeste mensen dit wel gezien. Live, of in een van de vele herhalingen of televisieprogramma’s waarin Niki te zien is geweest. Ook melden we al op onze facebook pagina dat er een rondvaart komt door de grachten.

Opvallend was dat Niki tijdens de podium ceremonie een GoPro meenam en deze op het podium zette om deze ceremonie vanuit een nogal vreemde hoek te filmen. Nog dezelfde dag verscheen een aankondiging naar een filmpje over de winst van Niki. Deze GoPro stond tijdens de koers nl. op het dashboard van de ploegleiderswagen. Dit gecombineerd met nog andere beelden en interviews heeft geleid tot onderstaand filmpje. Een mooie samenvatting van OPQS over de winst van Niki Terpstra.

P.s.: wat betreft 13 en (on)geluk; Het is ook 13 jaar geleden dat Erik Dekker (rijdend met rugnummer 13) de Amstel Gold Race heeft gewonnen…..