Zoals je wellicht al gemerkt hebt, waren we aanwezig op Eurobike 2015 in Friendrichshafen. Tijdens, maar vaak ook voor het evenement, worden de nieuwste snufjes, modellen en ontwikkelingen gelanceerd. En zo werden we blij verrast door Rotor. De producent van onder andere cranks met de inmiddels bekende ovalen bladen, heeft zich de afgelopen jaren flink bezig gehouden met het ontwikkelen van een complete hydraulische groep; de Rotor Uno.

Qua remmen is een hydraulisch (schijf) systeem niets nieuws onder de zon, maar hydraulisch schakelen is wel nieuw in fietsland. Het technische gedeelte m.b.t. hydraulisch remmen komt van Magura, dat al jaren producent is van hydraulische remmen. Dus qua kennis en techniek zit dat wel goed. Wanneer je de foto’s en het filmpje bekijkt zal je ook zien dat op de remklauwen van zowel de velgrem, als de schijfrem het Magura logo te zien is. Het lijkt erop dat het hydraulische schakelmechanisme aan de achterkant van de achterderailleur zit en bovenop de voorderailleur.

Het remmechanisme zit in de shifter, waardoor deze al groter is dan de ‘ouderwetse’ mechanische shifters die we gewend zijn. Qua looks ziet het er naar mijn mening strak uit en door de aanwezigheid van een schakel-hendel lijkt het wellicht wat op een Sram groep. Nadat we afgelopen jaren al bijna gewend zijn geraakt aan het elektronische schakelen, het hydraulische remmen en al anderhalf jaar wachten op het draadloze schakelen heeft Rotor ons weten te verrassen met de komst van het Rotor Uno systeem.

Rotor-Uno-DSC07124 Rotor-Uno-DSC07119 Rotor-Uno-DSC07118 Rotor-Uno-DSC07117 Rotor-Uno-DSC07114 Rotor-UNo-DSC07111 Rotor-Uno-DSC07110 Rotor-Uno-DSC07107

Hier nog de bewegende beelden: Rotor Uno

Tags: