Leuk van die langeafstandswedstrijden, maar wat neem je nou allemaal mee? Wij volgen Léon van Leeuwen bij zijn eerste Transcontinental Race en vroegen hem om alles wat hij onderweg meeneemt eens op een rijtje te zetten.

Dat ziet er dan zo uit. Hij heeft zoals je misschien al hebt gezien, toch zijn Specialized Sequoia ingeruild voor de nieuwe Diverge. Dit omdat de Diverge toch iets lichter is. Na verschillende lange trainingstochten waar hij erachter kwam wat wel en niet mee te nemen, heeft hij de volgende lijst opgesteld van wat hij onderweg meeneemt.

En zo ziet alles er ingepakt uit…

Je kan Léon verder volgen op zijn eigen blog met de naam: Crossing the Continent

Gerelateerd

 • Mike Fortgens

  Volgens mij mist de tas aan het stuur in het lijstje 🙂

  • Bruno

   Ik denk tent, slaapzak en wat voeding + ehbo/pijnstillers. Wel gaaf dit.

   • Overnachten doe ik in hotels, die tent en slaapzak kan ik gelukkig thuislaten 🙂 EHBO-setje heb ik wel ingepakt, zie nr 18. Voeding staat er inderdaad niet op, maar dat koop ik vooral onderweg.

  • Klopt, het is een Burra Burra 13 Drypack i.cm. de Burra Burra Handlebar Harness

 • Enriekie

  Neem een klein flesje handsanitiser met alcohol mee. Kan je de zeem van je broek mee ontsmetten, alcohol droogt snel (minuten) daarna even uitspoelen voor de zoutresten. Op zo’n lange tocht moet je zitvlakproblemen als schuurplekken en zweertjes door slechte hygiene zien te voorkomen.
  Succes, zal vast een geweldige ervaring worden.
  Ik ben jaloers.

  • Thanks! De Sudocrem is ook ontsmettend, maar de sanitiser is zeker een goede tip!

 • aradilon

  Ik snap alleen niet dat je een compact camera en hoofdtelefoon mee pakt, ik ben dan zelf wel een fotograaf, ik denk niet dat ik een camera zou meedragen op zo’n lange tocht. Een smartphone kan tegenwoordig echt wel in hoge kwaliteit shooten en ik weet niet of je tijd hebt om foto’s te trekken?
  Hoofdtelefoon snap ik dan weer helemaal niet, zelf luister ik nooit naar muziek op de fiets, is zelfs een beetje gevaarlijk. En als je dan toch muziek wilt luisteren, zijn earbuds dan geen makkelijkere en veel lichtere optie (en je moet ze niet opladen). Voor de rest wel verstandige keuzes!

  • Over de camera heb ik best lang nagedacht, maar wil m’n trip graag mooi vastleggen. Ik race niet voor de overwinning, dus heb besloten dat ik de 300 gram extra toch maar voor lief neem. Ik zal inderdaad niet ontzettend veel tijd hebben om foto’s te maken, maar als ik er een paar mooie foto’s aan over houdt vind ik het de moeite van het meenemen al waard. Ik ken overigens deelnemers die een systeemcamera meenemen, dus mijn keuze voor een compactcamera is nog best conservatief 😉 De hoofdtelefoon is een zgn. bone conducting hoofdtelefoon; je oren blijven vrij waardoor je het verkeer e.d. om je heen nog steeds goed kunt horen – ideaal voor tijdens het fietsen. Luister niet voortdurend naar muziek, maar soms is het wel even lekker. En voor de 41 gram aan gewicht hoef ik het niet te laten 🙂

   • Roel

    De G7X Mk II, ik overweeg deze ook als alternatief voor de DSLR op vakantie/citytrip en om soms op de racefiets mee te nemen. Ik neem al enkele jaren altijd een supercompacte IXUS mee (vroeger de 130, nu de 155). Fotokwaliteit is niet top maar veel beter als een smartphone en je moet je geen zorgen maken als je hem zou laten vallen (toestel is zeer goedkoop).
    Ik begrijp wel niet dat je geen lader meeneemt of toch een 2de accu want de G7X heeft geen lange batterijduur (maximlum ongeveer 250 foto’s).

    • Thanks, Roel! De G7X II is via USB oplaadbaar, dus kan ‘m gewoon onderweg met een powerbank of via het stopcontact opladen!

 • Ypuh

  Leuk om te lezen! Krijg wel het idee dat er het e.e.a. gesponsord wordt of dat je een tikkeltje neurotisch bent als het op brand loyalty aankomt ;). Enjoy!

  • Thanks, heb inderdaad het geluk dat ik een aantal sponsoren heb 🙂