Weer een leuke tip voor als je nog een fijne fietsvakantiebestemming zoekt. De Ride Across Britain, een tocht van een kleine 1600 km van Land’s End (linksonder) naar John O’Groats (rechtsboven) in 9 dagen.

Hendrik heeft eerder al eens The Ride gefietst van de Stelvio naar de Cauberg en deze tocht in Groot-Brittannië is een beetje volgens hetzelfde principe. Elke dag wordt er zo’n 160 km gefietst en ’s avonds slaap je in een tentje dat wordt geregeld door de organisatie. In het kamp wordt er onder andere avondeten geregeld en ook zal er een pub zijn. Onderweg krijg je drie keer per rit een bevoorrading met eten en drinken waar je ook je fiets nog kan laten nakijken. Er rijdt trouwens ook een bezemwagen achteraan voor wanneer je een slechte dag hebt en zoals ze zo mooi zeggen: “je mag de bezemwagen maar drie keer gebruiken om te voorkomen dat de bezemwagen als een soort taxi service wordt gebruikt” 🙂

Voor de iets verwende rijder is er ook de mogelijkheid om een hotel arrangement te nemen. Je wordt dan elke avond naar een hotel gebracht (dit spreekt ondergetekende meer aan). De tocht wordt dit jaar gereden van 9 – 17 september. Meer informatie vind je hier.

Maar dan waar het allemaal om gaat; het fietsen. En Groot-Brittannië heeft zoveel mooie plekken (ook als het regent). Ik ga ze niet allemaal opnoemen, je moet zelf maar even kijken.

 

Gerelateerd