De winter staat weer voor de deur en dat houdt in dat veel renners alternatieven gaan zoeken om te gaan trainen. Een van de alternatieven is de Wattbike.

Sinds kort is het assortiment van Wattbike uitgebreid. In de afgelopen tien jaar is een team van profrenners en bewegingswetenschappers bezig geweest met het ontwikkelen, en doorontwikkelen, van de Wattbike. De Atom is daar de nieuwste uitkomst van. De Wattbike Atom is een smart-trainer. Grootste verschil met zijn voorganger is dat er geen computer meer op zit. Via Bleutooth en/of ANT+ koppel je de Wattbike aan je eigen tablet. De magnetische weerstand past zich automatisch aan, aan de hand van het gekozen trainingsprogramma. Dit kan via de trainingsschema’s op de Wattbike site, maar kan ook met Zwift of andere trainings apps.

De Wattbike Atom heeft 22 versnellingen en kan tot 2000 watt weerstand bieden. Deze weerstand is volgens de specificaties tot 2% nauwkeurig. Voor klimtrainingen kan de Wattbike tot een maximaal stijgingspercentage van 25% worden ingesteld. Je omwentelingen worden per keer geregistreerd waardoor je kan zien of je effectief trapt. De Wattbike is 44 kilo, heeft 170mm cranks en heeft een gewichtslimiet van 135 kg. De Wattbike oogt als een snelle en stoere smart trainer.

De Wattbike Atom zal in de winter van 2018 leverbaar zijn in Nederland. De exacte prijs is nog niet bekend, maar naar verluidt zal deze onder de € 2000,- zijn.

Alle specificaties van de Wattbike Atom vind je hier.