Fietsen is voor een groeiend aantal mensen de manier om te reizen. Door Nederland, Europa en zelfs daarbuiten. Mocht je op zoek zijn naar een inspirerend voorbeeld (en eventueel bijbehorende fiets), dan is het leuk om eens kennis te maken met team AWOL.

Specialized sponsorde en volgde dit bijzondere team tijdens de Transcontinental Race 2013. Een monstertocht van meer dan 3000 kilometer. Van London naar Istanbul… op de fiets. Zonder volgwagens, teamartsen of andere luxe die profs genieten tijdens hun wedstrijden. Want vergis je niet, ondanks het kameraadschap is dit nog steeds een race. Iedere deelnemer mag zijn eigen route bepalen, als je maar een (zeer beperkt) aantal checkpoints aandoet. Afgelopen jaar werd de race voor de 2de keer georganiseerd en is volgens ons tekenend voor de toenemend populariteit van fietsen als extreme sport voor amateurs en liefhebbers.

Hierbij nog een impressie van hoe het Team AWOL verging, die dus de tocht op een gelijknamige Specialized fiets volbrachten. Het leverde gelukkig prachtige beelden op en eerlijk gezegd vinden wij het best een slimme marketing truc van het Amerikaanse merk.


 

awol3 awol1