Als je met je hoofd op tv verschijnt, hebben heel veel mensen opeens een mening over je, dat is normaal.

En die mening verschilt vaak nogal. De een vind je saai, de ander vind je grappig of brutaal, grof, lief, knap, leuk, onschuldig, gezellig, goed, moedig etc etc. Maar nu blijkt dat de mening over Mart Smeets in een keer niet meer zo verschillend is. Blijkbaar vindt heel Nederland Mart opeens arrogant, over het paard getild, respectloos en ga zo maar door. Natuurlijk waren er al personen die Mart Smeets niet zo mochten. Dat is geen probleem. Maar wat is er toch gebeurd dat iedereen opeens over hem heen valt?

Oke, het interview met volleybalster Manon Flier was achteraf niet zo handig. Maar goed, wie maakt er niet af en toe een fout. Blijkbaar heeft de Telegraaf niet echt een hoge pet van Mart op. Want de oh zo dure ruimte van de krant wordt nu eenvoudig gevuld met heel veel negatief Mart Smeets nieuws. Wel erg makkelijk vinden wij. Want doordat half Nederland die krant leest gaan andere media en personen dit nieuws overnemen waardoor er een nieuwe gezamenlijke vijand ontstaat: Nee niet De Crisis, maar Mart Smeets! Er is zelfs een Facebook pagina dat voor het ontslag van Mart vecht?!

Heeft hij dan helemaal geen credits opgebouwd? Waar kennen we hem eigenlijk van?

Heel kort: Mart was in zijn jeugd professioneel basketballer (vandaar zijn enthousiasme voor die sport). Als journalist komt hij uiteindelijk bij Studio Sport terecht. Daar doet hij voornamelijk schaatswedstrijden en wielerwedstrijden terwijl hij tussendoor boekjes schrijft. En dat wielrennen, daar kennen we hem natuurlijk allemaal van 🙂 Verslag van de Tour de France, achter op de motor. Hij was altijd al een tikkeltje kritisch waardoor hij eind jaren 70 een boycot kreeg van de wielrenners; Jan Raas, Gerrie Knetemann, Joop Zoetemelk en Henny Kuiper door de negatieve weergave (volgens de renners) van de Ronde van Nederland.

Negatief of Kritisch?

Tja, daar zit maar een dun lijntje tussen ben ik bang en misschien is dat lijntje bij Mart nog wel dunner dan bij vele anderen… Natuurlijk hoef je geen fan te zijn van Mart Smeets maar om hem nu als gezamenlijke vijand te behandelen gaat wel wat ver. Hopelijk heeft hij een dikke huid en gaat de Telegraaf geen haatcampagne tegen Racefietsblog beginnen. 😉

Een moment van bezinning: