Er kwam weer een leuk projectje van Kickstarter voorbij; een bidon die makkelijk in je achterzak past, de BackBottle. Waarom zoiets, vraag je je misschien af?

De bedenkers stoorden zich aan verschillende punten als een simpele oplossing voor de drinkrugzak die lastig schoon te maken is. Of niet genoeg water te kunnen meenemen in je 2 bidonhouders en waarbij een normale bidon niet lekker zit in je achterzak. Geen bidon mee bij MTB en Cyclocross wedstrijden.

Het doel was een bidon te ontwerpen die comfortabel in je achterzak van je shirt past. Daarnaast moet hij er ook makkelijk in en uit te halen zijn. Misschien heb je het wel eens geprobeerd met een normale bidon, niet te doen! En natuurlijk mag het dan niet zo zijn dat bij de eerste de beste hobbel de bidon eruit vliegt.

En dat is ze blijkbaar gelukt. Het Kickstarter project is onderhand al afgelopen omdat het streefbedrag is ruimschoots opgehaald. Je kan op hun website wel gewoon de bidon alvast bestellen. De eerste leveringen worden medio april gedaan.  De prijs van zoiets? € 10,- in de voorverkoop. Eigenlijk een normale prijs voor een bidon!

We kregen de tip van Italiaanseracefietsen, dank!

backbottle-2

 

Tags: