Het in het Zwarte Woud gevestigde Tune specialiseert zich al jaren in high end onderdelen voor je fiets. Daar kan je fiets niet alleen ‘beter’ en lichter van worden, maar ook mooier!

Al is het een kwestie van smaak natuurlijk, maar bij Tune weten ze van onderdelen die normaal gesproken niet bijzonder sexy zijn toch iets heel fraais te maken. Deze custom gebouwde titanium gravelbike van het eveneens Duitse Einhorn laat goed zien wat ze allemaal kunnen. Mooi natuurlijk, zo’n titanium frame, maar ook een beetje saai vaak. De gifgroene Tune onderdelen halen die saaiheid goed weg. De wielen zijn overigens ook van Tune. Je kent misschien vooral van hun naven, maar ze hebben dus ook complete wielen met eigen carbon velgen.

De set wielen op deze fiets zijn nieuwste, de Schwarzbrennerm 60. Deze variant voor clinchers en schijfremmen weegt maar 1665 gram. De wielen worden volledig met de hand in Duitsland gemaakt en hebben een maximaal berijdergewicht van 100 kg. Enigszins opvallend vind ik de binnenbreedte van 18 mm. De trend is juist dat velgen breden worden, zeker voor gravel. Een set doet zo’n € 1800,- maar dat zal je niet verbazen.

Wat betreft de namen van de onderdelen kan Tune er ook wat van. De andere onderdelen op de fiets zijn bijvoorbeeld de stuurpen: Geiles Teil 4.0. Balhoofd: Bubi. Zadelpen: Starckes Stück en natuurlijk de King en Kong naven. De complete fiets zoals je hem hier ziet weegt 8,48 kg en kost je € 7750,-. Een hoop geld, maar in ieder geval niet saai.

Via Tune