Iedereen met een racefiets heeft een speciaal plekje waar hij of zij de racefiets opbergt. Op zolder, in de schuur, in de hal, in de keuken op het balkon en soms zelfs in de woonkamer. Het punt is dat de fiets vaak in de weg staat. Je zou hem wel buiten willen zetten in je voortuin bijvoorbeeld, maar dan moet hij wel diefstal-proof zijn en beschermd worden tegen de elementen.

Het bedrijf Alpen heeft een futuristisch ogende oplossing. Een soort cocon waar je je racefiets in kan zetten. Het voordeel is dat je op deze manier beschermd je fiets buiten neer kan zetten en het ziet er nog cool uit ook. Het gevaarte is ruim 2 meter lang en 1,33 meter hoog. De breedte is bijna 82 cm en de weegschaal tikt de 59 kg aan. Binnenin is er ruimte voor een fiets met een maximale lengte van 190 cm en een zadelhoogte van maximaal 117 cm. De capsule kan worden afgesloten met een slot, is waterproof, beschermt tegen uv straling en 100% roestvrij volgens de makers. Ook kan je de capsule met schroeven aan de grond vastmaken om ervoor te zorgen dat de capsule niet met fiets en al wordt gejat.

Zit er dan ook nog een nadeel aan het geheel. Ja dat is toch wel de prijs met $ 899,- + $ 200,- verzendkosten (binnen de VS) Dus verzenden naar Europa zal nog wel iets duurder zijn. Dus als je bedenkt dat menig wielrenner toch wel 2 of 3 of 4 of N+1 racefietsen heeft en misschien voor elke racefiets zo’n capsule wil hebben, dan wordt het best prijzig.

Maar… het ziet er wel erg strak uit.

Via ALPEN Storage

Tags: