De naam verraadt al een beetje wat het doel is van de Neatcleats. Het is een samenvoeging van de woorden ‘neat’ en ‘cleat’. Cleat betekent naast klemmen ook een benaming voor je schoenplaatje, waardoor het laatste woord een dubbele betekenis heeft. Vrij vertaald betekent het ‘netjes klemmen’ en dus is het een systeem om je fietsschoenen makkelijk op te hangen.

Het team van Neatcleats bestaat uit een vijftal enthousiaste fietsers met een achtergrond in design en metaalbewerking. Samen zijn ze aan de slag gegaan met het ontwerpen en produceren van de Neatcleats en ik vind ze er inderdaad mooi en strak uitzien. Er zijn twee verschillende types. Een setje, bestaande uit twee cleats die je aan de muur monteert of een setje van twee cleats die aan een carabiner zijn bevestigd zodat je ze aan een tas of in je auto kan ophangen. Bij dit laatste type kan je ook je helm er nog onderaan hangen.

De Neatcleats zijn te gebruiken voor cleats van Look, Time, Speedplay en Shimano. Voor Shimano is er de mogelijkheid voor zowel SPD als SPD-SL. Overigens hebben ze in het filmpje, of op de site bij de productafbeeldingen, geen onderscheid gemaakt tussen de verschillende cleats. Terwijl je wel moet aangeven voor welk systeem je de set wil ontvangen.

Een setje Neatcleats voor aan de muur kost £ 12,95. Dat komt overeen met een kleine € 15,-. Een setje Neatcleats inclusief carabiner systeem kost £ 27,95. Omgerekend betaal je hiervoor zo’n € 32,-.

Meer info bij Neatcleats