Bij BBB zijn ze er al lang achter dat de functionaliteiten van een smartphone ook in het hedendaagse wielrennen niet meer weg te denken zijn. In 2015 lanceerden zij immers al de ‘Bikeboard app’, waarmee je een smartphone omtovert tot een slimme fietscomputer.

De oplossing om je telefoon als computer fietscomputer te gebruiken is ideaal, echter kan je deze uiteraard niet tijdens je rit in de hand houden. Hiervoor hebben ze verschillende ‘phone mounts’ ontwikkeld in hun Patron-lijn. Meerdere types zodat de meest gangbare smartphones kunnen worden gebruikt als fietscomputer. Er zijn vier standaard modellen (iPhone 4, 5, 6 en Samsung Galaxy S4) en een universeel model.

De hoesjes die je om je telefoon doet ogen slank, maar bieden zo op het eerste oog toch bescherming tegen alle weersomstandigheden. Het hoesje maak je vast op een bracket, dat te monteren is op je stuur of stuurnok. Je kan kiezen in welke positie je je telefoon wilt monteren: landscape (liggend) of portrait-modus (staand). Ook biedt BBB de mogelijkheid om, met daarvoor bestemde accessoires, je telefoon te monteren op je balhoofdkapje of juist eronder (spacer-fix). Afhankelijk van welke manier van monteren je gebruikt, bieden ze de mogelijkheid om je telefoon te kantelen zodat je telefoon tevens kan dienen als actioncam.

In combinatie met de eerder genoemde app, kan je letterlijk alle kanten op met deze verzameling aan phone mounts. Daarnaast biedt BBB ook verschillende bluetooth sensoren aan waarmee je extra data (denk aan bijv. hartslag) kan toevoegen. De mounts zijn te koop vanaf €39,95 (voor alle telefoonmodellen). Hierbij ontvang je een houder voor op je stuur of stuurnok. Extra accessoires en bijbehorende prijzen vindt je op de site van BBB.

BBB Topfix die je op de plaats van je balhoofdkapje monteert.
BBB Spacerfix voor de Patron telefoonhouders

 

Gerelateerd