Vanaf de bank lijkt het altijd alsof de profs het perfect voor elkaar hebben. Het materiaal top in orde, kleding voor alle weersomstandigheden en als iets kapot is wordt het nog dezelfde dag vervangen. Maar toch hebben ook zij wel eens wat te klagen. Om een voorbeeld te geven: zelf heb ik een paar broeken in de kast, waar ik gewoon niet lekker op zit. Hierdoor blijven ze daar maar liggen en draag ik ze nauwelijks. Maar wat nu als je geen keus hebt, je kleding krijgt van een sponsor en hier eigenlijk helemaal niet zo content mee bent? Ze zullen het niet hardop zeggen, in het belang van de sponsor, maar het is zeker geen uitzondering dat er profs zijn die liever een andere kledingsponsor wensen.

Eigen keus
Als je drie keer op rij wereldkampioen bent geworden zal het vinden van sponsoren ongetwijfeld makkelijker gaan. Elk merk ziet graag Peter Sagan rijden in zijn spullen, en in dit geval was het de wereldkampioen zelf die heeft aangegeven graag met de kleding van Sportful te willen rijden waarbij hij wel erg blij wordt van de TC Pro zeem. Naast de wereldkampioen, die uiteraard te zien is in de regenboogtrui, rijden er bij Bora – Hansgrohe ook drie nationaal kampioenen. Hiermee is Bora – Hansgrohe de ploeg die het meest aantal verschillende jerseys in het peloton heeft rondrijden.

Vlaggen of strepen
Dit Bodyfit team Jersey van Sportful is er dan ook in vijf verschillende uitvoeringen. Naast de reguliere zwart met celeste Bora – Hansgrohe uitvoering, zijn ook alle kampioenstruien te koop. Meest aansprekende is uiteraard het jersey van de wereldkampioen, met de regenboogstrepen. Maar ook de uitvoeringen van de Duitse, Slowaakse en Oostenrijkse kampioenen zijn te bestellen. Het jersey is in de basis wit en heeft op de borst en rug de vlag van het land van de kampioen afgebeeld. Ook de mouwen en de kraag zijn voorzien van deze vlag. Boven deze vlag, op de borst, staat het logo van de sponsor Bora – Hansgrohe. Deze logo’s vind je ook terug op de schouders van het jersey. Bij het jersey van de wereldkampioen staan er geen vlaggen op de borst en mouwen, maar de kenmerkende regenboogstrepen. Het jersey is voorzien van een complete rits, drie zakken op de rug en gemaakt van sneldrogende stof. Een jersey voor dagelijks comfort, zoals ze bij Sportful zeggen. Hierdoor zal deze uitvoering door de profs het meest gebruikt worden tijdens de trainingen. Zij hebben voor de koers nog keuze uit een Sportful Pro Light jersey of een Sportful Pro Evo jersey.

Een Sportful Bodyfit kampioen jersey kost € 75,- ongeacht welke uitvoering je kiest. Overigens kan je voor € 100,- extra, je kit compleet maken met een bijpassende Bodyfit Pro kampioens bib. Hierbij is het uiteinde van de pijpen voorzien van de vlag van het land, of de regenboogstrepen.

via Sportful

Gerelateerd