De Kask Mojito werd in 2016 geïntroduceerd en was ook meteen de helm voor Team Sky. Deze Mojito X is de opvolger en ze doen er ook meteen een gravel-versie bij.

De Mojito is met 220 gram in medium lekker licht, net als zijn voorganger en heeft veel luchtgaten, 26 in totaal. Het model is haast klassiek te noemen met ronde vormen, zeker als je hem vergelijkt met de Valegro, maar de helm is alles behalve achterhaald. Het heeft ook het Up’n’Down retentiesysteem en het Multi In-moulding Technology (MIT) voor extra bescherming. Dat laatste is een extra laag van polykarbonaat. Net als de Valegro heeft de Mojito ook het kunstleren riempje bij de kin die anti-allergisch en wasbaar is. Rondom zijn extra reflecterende stickers aangebracht voor de zichtbaarheid.

Een nieuwe toevoeging aan de collectie is de Mojito X Peak. Dat ‘Peak’ slaat op het klepje dat toegevoegd is. Verder is de helm helemaal gelijk aan de Mojito X. Volgens Kask is het echt iets voor gravel omdat het regen, vuil, modder en zon tegenhoudt. Volgens mij is het meer een manier om mee te gaan in de gravel-hausse. Ga je echt wilde dingen doen met je gravelfiets, dan is het denk ik logischer over te stappen op een mountainbikehelm die typisch ook meer bescherming biedt voor het achterhoofd en overigens vaak ook over klepjes beschikken.

De Mojito X kost € 135,- in de standaard range van 14 verschillende kleuren en € 160,- als je kiest voor mat-blauw of mat-zwart. De Mojito X Peak  is er alleen in zwart, wit en rood en kost eveneens € 135,-.

Alle info is te vinden bij Kask