Yes, we hebben er weer een! Een nieuwe gadget voor de fiets, het blijft leuk. En ondanks dat je onderstaande ‘bel’ misschien niet direct op je racefiets zet, heeft hij toch wel een aantal nuttige features waar ik persoonlijk wel oren naar heb. Het project heeft al genoeg geld opgehaald en zal dus ook daadwerkelijk in productie gaan. Dat neemt niet weg dat je alsnog dit project kan ‘backen’. Doe je dit, behoor je bij het selecte gezelschap dat de eerste oplage van de Shoka Bell aan zijn/haar stuur kan monteren.

De Shoka Bell lijkt een beetje op een kleine luidspreker voor op je stuur. De functie van luidspreker wordt ook gebruikt wanneer je hem bediend middels de joystick op de achterkant. Afhankelijk van de richting waarin je de joystick beweegt komt er geluid uit. Verschillende geluiden, die dienen als bel. Zo kan je meerdere ‘bel-tonen’ downloaden en op je fiets-bel zetten. Het monteren van de bel gaat middels een magneet die je op de stuurhouder klikt. Eenmaal gemonteerd detecteert de bel bewegingen en springt automatisch aan (en ook weer uit).

Naast een bel, is de Shoka Bell ook een navigatie, voorlamp en een alarm. Een alarm? Binnen een straal van 250 meter blijven de klem en bel met elkaar in contact. Haal je dus de bel van je fiets, en detecteert de klem dat je fiets beweegt, gaat er automatisch een seintje naar de bel die een signaal afgeeft. Ideaal bij bijvoorbeeld een toertocht, of wanneer je lekker op een terrasje zit en je fiets niet direct in zicht geplaatst kan worden.

De Shoka Bell wordt via bluetooth aan je telefoon gekoppeld. Zo kan je via de bijbehorende app een route uitstippelen, die vervolgens met behulp van lichtgevende pijlen bovenop de bel wordt weergegeven. Het oogt futuristisch! Ook zit er aan de voorkant verlichting. Geen schijnwerper, maar voldoende om gezien te worden. Via de app heeft deze bel nog veel meer functies, welke in onderstaand filmpje mooi worden weergegeven.

De verwachte verkoopprijs is $159,-, maar via Kickstarter kan je voor minder je slag slaan. De Shoka Bell Kickstarter website vind je hier!

shoka-bell shoka-bell3 shoka-bell2

Tags: