Lekker met een groepje vrienden kilometers maken op je fiets, heerlijk! Of alleen natuurlijk. Met je gewone racefiets mis je vaak de mogelijkheid om genoeg bagage mee te nemen.  Natuurlijk zijn daar allerlei oplossingen voor, maar een trekking fiets is net even comfortabeler voor de vele kilometers. Die is er namelijk voor gemaakt.

Bij Trek hebben ze de 720 disc en de 520 disc. De 720 disc is nieuw. Een aluminium frame met schijfremmen is de basis van de fiets. Voor bagagedragers, fietstassen en spatborden zijn er speciale bevestigingspunten. Zoals je op de onderstaande foto’s ziet, kan je de fiets helemaal volhangen met accessoires. Aan de voorkant zijn waterdichte tassen extra laag geplaatst. Dat fiets veel stabieler dan een hogere oplossing.

Om de kosten binnen de perken te houden is gekozen voor een Shimano 105 groep (11-speed) met een rs500 compact 50/34 crank. De schijfremmen zijn de semi-hydrolische HY-RD van TRP. De prijs van deze toerfiets (waar je ook best een rondje mee kan racen. Dan wel even je tassen eraf halen), is € 1499,-  Qua kleur heb je niet veel keus. Eigenlijk heb je helemaal geen keus want hij is er in het grijs. Grijs past ook wel bij een fiets die hele dagen op de weg te vinden is. Die blijft namelijk toch niet schoon. De banden die moeilijk lek raken zijn van Bontrager en de wielen zijn geschikt voor tubeless banen.

trek-720disc-2 trek-720disc-tocht trek-720disc-tocht2 trek-720disc-tocht3 trek-720disc-tocht4

Meer info bij Trek

Gerelateerd

Tags: