Zoals elk jaar bereiken de dopingbeschuldigingen en roddels haar hoogtepunt tijdens de Tour de France. Zojuist weer met Frank Schleck.

Iedereen is het ermee eens dat er doping is gebruikt en ook wordt gebruikt. Alleen zal geen van de rijdende renners dat vrijwillig toegeven. Maar als je naar het verleden kijkt en de lijst met dopinggebruikers betrapte of zelf toegegeven, ziet, is het niet zo vreemd dat er in het huidige wielrennen ook hier en daar wordt gebruikt. Ook de mooie doping smoezen zijn altijd amusant om te lezen.

Nu kunnen we hier wel meegaan in de hype en alles en iedereen bekritiseren, maar eigenlijk willen we eens naar de prestaties kijken. Sommige prestaties zijn, zelfs met behulp van doping, erg knap!

Hieronder een paar prachtige resultaten (waarbij achteraf bleek dat het met doping werd behaald). Zoiets gaat mij in iedergeval niet lukken, hoeveel doping ik ook mag gebruiken 🙂

Maar waarschijnlijk weten jullie nog wel meer prachtige voorbeelden van wedstrijden waar je op het puntje van de bank met afgekloven nagels naar zat te kijken.

Gerelateerd

Tags:
  • Pascal

    Ik vond de beklimming van de peyresourde in de Tour van 2007 (Rasmussen vs Contador) wel erg spannend!!