Tom Boonen werd het afgelopen jaar gevolgd door een andere Vlaamse held: Koen Wauters. Maandag is de eerste afgelevering van de driedelige docu.

Het is het afscheidsjaar van Tom Boonen. Na Parijs-Roubaix is het klaar. Dat wist Koen Wauters nog niet toen hij hieraan begon omdat Boonen dat zelf destijds ook nog niet wist. “My Ride, My Fight, My Life” prijkt er op de borst van Tom Boonen en dat is ook de titel van de documentaire reeks. Wauters is geen sportjournalist dus je moet ook geen uitgebreide verslagen van de koers verwachten, maar wel van het privéleven van Boonen, dat hij altijd behoorlijk wist af te schermen van de media. Maar voor deze documentaire liet hij Wauters wel overal toe, ook thuis. Overigens zal de carrière van Boonen wel degelijk aan bod komen. Zo zijn ze onder andere gebruik kunnen maken van het archief van Thierry Vervoort die nagenoeg elke wedstrijd van Boonen gevolgd heeft.

De laatste aflevering van de drie eindigt na Parijs-Roubaix, maar wordt al meteen op maandag 10 april uitgezonden. De eerste aflevering is op maandag 27 maart om 21.40 uur bij het Belgische VTM. De tweede zal op maandag 3 april zijn, de laatste dus op 10 april.