De Koga BeachRacer, die het ook al goed deed tijdens Eurobike 2013, heeft nu ook een IF Product Design Award 2014 in de wacht gesleept. De iF design Awards is al jaren bekend bij designers. Ze beoordelen vele producten in allerlei categorieën. Deze BeachRacer komt uit in de categorie Leisure and Lifestyle.

De fiets is een kruising tussen een cyclocrossfiets en een moutainbike met 29 inch wielen. Hij is gemaakt van 7005 aluminium met een voorvork van carbon. Het ontwerp is vooral zo gedaan dat er snel mee gefietst kan worden. Uitstekend dus voor strandraces, maar Koga geeft zelf aan dat het ook voor snelle ritten op de weg of in het veld een geschikte fiets is. De fiets heeft schijfremmen (Tektro Spyre), een crank met een 38 tanden tellend single voorblad. Achter zorgen een Ultegra achterderailleur met een Deore HG61 cassette en een 105 ketting voor de overbrenging. Voor ligt er standaard een Schwalbe Thunder Burt 2.1 op, achter leggen ze bij Koga er een Supermoto 2.35 op.

Wat vooral opvalt is het vreemd ogende stuur dat speciaal is ontworpen om veel controle te hebben maar ook aerodynamisch is. Er is 1 kleur verkrijgbaar en kost 1599,- euro. Het gewicht is 10.2 kg.

Ramses Bekkenk heeft er in ieder geval al mee gewonnen op het strand. Tijdens de 2013 Egmond Pier Egmond fietste hij er trouwens voor het eerst mee.

beachcrosser-koga-1 beachcrosser-koga-3 beachcrosser-koga-2

 

 

 

Gerelateerd