Zaterdag 26 en zondag 27 mei vieren ze in de Rotterdamse wijk Katendrecht ‘het feest van de fiets’ tijdens de Ronde van Katendrecht. Een tweedaags festival dat in het teken staat van de fiets. Niet alleen de fiets komt aan bod want er is ook veel ruimte voor cultuur.

Artiesten
Zo kan je tijdens het tweedaagse festival verschillende artiesten gaan zien en horen. Er is onder andere een optreden van The Kik en het festival wordt op zondag afgesloten met een theaterprogramma van Wilfried de Jong, die o.a. Joop Zoetemelk ontvangt om te praten over de Italiaanse wielercultuur. Daarnaast zijn er nog optredens van andere bands en kan je in het Verhalenhuis Belvédère luisteren naar verschillende wielerverhalen onder het genot van een maaltijd.

Maar ook veel op fietsen
Het fietsgedeelte van het festival kent vele verschillende wedstrijden en disciplines. Voor de jeugd is er de Dikke Banden race en op zondag is er in de ochtend een wielerclinic. De clinic voor de mannen wordt gegeven door Henk Lubberding en de vrouwen zullen de fijne kneepjes van het wielrennen krijgen aangeboden door Vera Koedooder. Voor renners met een Sportklasse licentie van de KNWU is er een criterium over 28 ronden. In de middag en avond zijn er wedstrijden voor de fixed gear renners. Team FAST Amsterdam zal hier aanwezig zijn om een gooi te doen naar de zoenen van de rondemiss.

Nieuw en uniek is de Dikke Mannen race. Mannen waarbij de weegschaal 95 kilo of meer aangeeft kunnen zich meten met tegenstanders met een vergelijkbaar gewicht. Naast deze wedstrijden is er op zaterdag een wedstrijd met oud-beroepsrenners en zal het wielerprogramma op zondag worden afgesloten met een wedstrijd voor genodigden tijdens het ‘Grote Prijs Walhalla’.

Meer informatie, inschrijven en een gedetailleerd programma kan je vinden op de site van de Ronde van Katendrecht.

Gerelateerd

Tags: