Hoe zorg je ervoor dat een ploeg calorieverslindende renners het juiste eten krijgt om een grote ronde te winnen. En hoe maak je je eigen eten voor onderweg en om fit te blijven? Chef Henrik Orre komt het je zelf vertellen op vrijdag 2 juni bij Rapha in Amsterdam tijdens een kookworkshop.

Het zal vast ook het talent van Froome en zijn ploeg geweest zijn waardoor hij een grote ronde kan winnen, maar met elke dag een simpel bordje kleffe pasta kom je er ook niet. Chef Henrik Orre heeft ook zijn steentje bijgedragen door alle renners dagelijks van het juiste voedsel te voorzien. Geen sinecure, want drie weken lang etappes rijden vraagt veel van je lichaam en dan moet je zorgen dat je toch goed blijft eten. Een paar sportrepen gaan het hem niet doen. Daarom maakt Henrik Orre alles zelf, en dat doet hij nu al even met succes, gezien de resultaten van Team Sky.

Henrik Orre is Hoofd Chef geweest in het met een Michelinster bekroonde Mathian Dahlgren restaurant in Stockholm, heeft een kookprogramma op de Noorse televisie gehad (tijdens de Tour in Frankrijk) en kookt ook voor het Noorse Nationale wielerteam. En leuk is dat hij zelf ook fietst. Zo heeft hij een custom stalen racer van Crema, een Passoni, maar ook een Pinarello F8 Paul Smith Edition. Maar misschien ken je hem ook wel van zijn Velochef kookboeken, waar hij net een tweede deel van heeft uitgebracht.

Uiteraard zal hij het niet nalaten tijdens de workshop ook iets over zijn nieuwe boek te vertellen en over zijn werk bij Team Sky, maar juist ook over voeding en hoe je zelf eten kan maken voor onderweg. Als je let op je voeding en niet altijd zit te wachten op weer zo’n energiereep, dan is het zeker de moeite waard dit eens zelf te proberen (weet ik uit ervaring). Hij gaat het je laten zien. De workshop is natuurlijk ook een mooie gelegenheid om Henrik vragen te stellen over wat goed is om te eten voor of na het fietsen bijvoorbeeld.

De workshop vindt plaats op vrijdag 2 juni om 14.00 uur in het Rapha Clubhouse in de Wolvenstraat in Amsterdam. Schrijf je hier in als je erbij wilt zijn (deelname is gratis).

De workshop is onderdeel van de Rapha Rides dagen die vol zitten met leuke fietsevenementen. Zie daarvoor ook de video onderaan.

Gerelateerd