Afgelopen seizoen was voor de mannen van Dimension Data het laatste seizoen op de fietsen van Cervélo. De fietsen van deze renners worden, zoals we vaker zien bij ploegen, na afloop van het seizoen verkocht. Het Zuid-Afrikaanse team Dimension Data is al jaren gelinkt aan Qhubeka en doet daarom de fietsen in de veiling om zoveel mogelijk geld op te brengen.

Het doel van Qhubeka is om eind 2020 100.000 fietsen te doneren aan de mensen in Zuid-Afrika. Hiermee willen ze de bevolking mobieler maken zodat ze bijvoorbeeld naar school of werk kunnen fietsen. De fietsen van team Dimension Data worden online geveild voor dit goede doel. Qhubeka betekent: Vooruitgang, en dat is letterlijk en figuurlijk wat de stichting doet. Met behulp van de fietsen helpen ze de mensen vooruit. Qhubeka is in 2005 opgericht en inmiddels rijden er zo’n tachtig duizend fietsen rond afkomstig van de stichting.

De fietsen die geveild worden zijn de Cervélo S5 modellen. Afhankelijk van de renner die je kiest, is ook de maat van het frame. Zo is de fiets van Bernie Eisel een maat 58 frame, terwijl de frames van Igor Anton en Mark Cavendish maatje 51 zijn. Dit staat netjes in de omschrijving van het artikel. Daar staat ook de afmontage van de fiets bij, en die is niet mis. De wielen, voorbouw en zadelpen zijn van Enve. De groepset is de Shimano Dura Ace Di2 groep en de crankset is van Rotor inclusief powermeter.

Wil je verzekerd zijn van een bepaald exemplaar kan je de fiets direct kopen. In dat geval kost de fiets $ 8000,-, omgerekend zo’n € 7.100,-. Dimension Data neemt de verzendkosten voor zijn rekening. Om mee te doen aan de veiling kan je via onderstaande link op de fietsen bieden. De biedingen gaan per $ 100,- en de veiling sluit op 23 november 10:45 uur.

Veilingwebsite team Dimension Data