Je hoeft niet de grootste kunstkenner te zijn om de naam van Basquiat te kennen. De kunstenaar die erg succesvol was in de jaren tachtig door zijn graffitistijl op doek te maken. Hij werd slechts 28 jaar en overleed in 1988 aan een overdosis, maar zijn kunstwerken zijn wereldberoemd.

Het Australische Attaquer kwam hier al eens eerder voorbij met de collectie van een andere kunstenaar. Keith Haring was in 2017 het onderwerp van een eveneens kunstige collectie wielerkleding. Nu is het de beurt aan de werken van Basquiat. Hierbij hebben ze gekozen voor de ontwerpen van de schilderijen ‘Beat Bop’ en ‘Babylon’.

Het Beat Bop ontwerp lijkt op een zwart krijtbord waar een docent al zijn aantekeningen op heeft genoteerd. De bibshort en jersey zijn volledig zwart, en de teksten en tekeningen zijn allemaal in het wit afgebeeld. Exact zoals het door Basquiat ooit op een doek is gemaakt. Bibshort en jersey zijn verkrijgbaar in heren en dames uitvoeringen. Het bibshort kost omgerekend zo’n € 170,- voor zowel de mannen als vrouwen uitvoering. Ook bij het jersey is de prijs voor mannen en vrouwen gelijk en deze bedraagt ongeveer € 120,-. Deze kit is uit te breiden met een gilet en een koersklak. De gilet is even duur als het jersey en een koersklak is te bestellen voor een kleine € 20,-.

Het Babylon ontwerp is gebruikt voor het maken van een jersey, buff en een koersklak. Geen bibshort, maar door het eveneens drukke ontwerp van dit jersey past het prima op de eerder genoemde Beat Bop broek. Het Babylon ontwerp heeft veel felle kleuren en vormt een druk geheel waarmee je goed opvalt. De prijzen zijn gelijk aan de Beat Bop kleding. De buff, of nekwarmer, kost ongeveer € 31,-.

Zoals met vrijwel alles gaat het ook bij kunst om smaak en voorkeur en als die in jouw geval uitgaat naar het werk Basquiat lijkt ons dit een mooie manier om het te laten  zien (in de zomer dan)!

Via Attaquer