Iedereen wist het eigenlijk al. Lars gaat weer crossen. Het was ook niet echt een geheim aangezien hij zelf een doos Dugast crossbanden op Twitter zette. Maar wanneer was nog niet bekend. Nu lijkt het 26 december te worden tijdens de Wereldbekercross in Heusden-Zolder.

Voor wie Lars Boom alleen maar van het wielrennen kent, hier kort  een overzichtje met ook wat video’s. Lars is 6 keer achter elkaar kampioen geweest. Van seizoen 2006 tot en met 2011. In seizoen 2012 werd hij 2e achter Lars van der Haar. Maar misschien zijn mooiste crossoverwinning was wel de regenboogtrui die hij in het Seizoen 2007 won.

Maar is hij niet te oud om terug te keren? Nou dat valt best mee. Op 26 december is hij nog net 29 jaar. Als je dat vergelijkt met Sven Nys, die met 39 jaar nog een prima seizoen rijdt, zou de leeftijd van Lars geen probleem moeten zijn. Wel interessant is zijn crossfiets. Bij Astana rijden ze natuurlijk met Specialized in combinatie met Campagnolo. Aangezien Campa nog geen officieel disc remsysteem heeft, lijkt het erop dat de Specialized fiets wordt afgemonteerd met Super Record EPS shifters maar met mechanische schrijfremmen?! De disc zelf lijkt van Shimano te zijn. (zie foto hieronder van Lars’ eigen twitter). Of krijgt hij voor de wedstrijd nog een demo set van Campagnolo? We zullen het zien.

Daaronder alvast enkele video’s uit de oude doos om je alvast warm te maken voor de 26e.

boom-cxfiets-2015