Als je ‘even’ 100km gaat fietsen ben je een paar uur van huis. 9 van de 10 keer, en waarschijnlijk veel minder vaak nog, gaat dat allemaal goed en is niets om je zorgen over te maken. Jijzelf bent waarschijnlijk ook de laatste die dat doet. Maar het thuisfront maakt zich soms wat meer zorgen of willen gewoon graag weten waar je bent. Daar heeft Strava nu Beacon voor bedacht.

Op het moment dat je vertrekt kan je een bericht sturen naar personen waarvan jij wilt dat ze je kunnen volgen. Ze krijgen dan een SMS-bericht met daarin een link naar een kaart waarop te zien waar jij je op dat bevindt. Daar hoeft de andere partij geen Stravalid voor te zijn, dus je kan er ook je oma mee geruststellen.

Je moet er wel een (betaald) Strava Premium abonnement voor hebben, dan kan je namelijk gebruik maken van Strava Live waarmee je gebruik kan maken van Live diensten zoals Live Segmenten. En nu dan ook Beacon dus. Zodra je een nieuwe rit begint via de app zie je al dat er e.e.a. aangepast is. Zoals je ziet in het linker screenshot is er een optie om een SMS te versturen. Dit komt doordat Beacon geactiveerd is. Dat doe de je in het Beacon-menu, rechts onderin. Daarin kan je Beacon activeren en ook het standaard bericht aanpassen dat je wilt versturen (zie middelste screenshot).

Je kan maximaal drie contacten uit je telefoonboek selecteren die je op de hoogte wilt stellen. Je verstuurd het bericht via je eigen telefoon, dus niet via een dienst van Strava of iets dergelijks. Eventuele kosten zijn dus ook voor jezelf. Een alternatief voor SMS kan zijn om de URL te kopiëren en bijvoorbeeld te plakken in een e-mail of Whatsapp. Het volgen kan pas zodra je bent gestart met je activiteit. Degene die volgt ziet een kaartje met je locatie en gereden route, maar ook het niveau van je accu.

Zodra je klaar bent en je activiteit stopt krijgt de persoon die je volgt dit ook te zien. Dan weten ze dus dat je heelhuids je activiteit hebt voltooid en zijn ze weer gerust!

Strava-beacon1

Tags: