Altijd interessant: een fiets van een fabrikant die helemaal niets met fietsen heeft. LeEco is er zo een en we weten nog niet zo goed wat we er van moeten vinden.

LeEco is Chinese onderneming die bijna overal wel wat mee lijkt te doen, maar bovenal in de technologie zit. Ze maken tv’s, smartphones, camera’s, zelf rijdende auto’s en nu dus ook fietsen. Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas lieten ze twee nieuwe fietsen zien. Een racefiets en mountainbike. Beiden smart en beide gemaakt om in te haken op ons digitale leven van tegenwoordig.

Daarvoor hebben ze het BikeOS ontwikkeld, gebaseerd op Android dat draait op een geïntegreerde computer met 4″ touchscreen in het stuur. De computer biedt turn-by-turn navigatie en ondersteund ook ANT+. Ook geïntegreerd zijn voor- en achterlicht, alarm en een toeter!

Ze zullen vooralsnog alleen in de VS te koop zijn. Het ziet er allemaal niet slecht uit, maar prijzen zijn nog niet bekend en je kan je afvragen of je voor die geïntegreerde features, die overigens wel handig zijn, een fiets moet kopen van een techgigant die er even een fiets bij maakt. Daarentegen zien altijd graag dat men blijft innoveren!