Bij een roman met een berg als titel is het natuurlijk heel makkelijk om een vergelijking te maken met Ventoux van Bert Wagendorp. En dat zouden we ook niet gedaan hebben, als Rick Brauwers niet zelf de link legt op zijn website met de tekst: “Alpe d’Huez is voor alle mensen die Ventoux van Bert Wagendorp hebben gelezen. Het is een prachtige roman over 21 bochten in liefde en leven.” Dus heel kort even vergelijken met Ventoux. Oke de hoofdpersoon heeft ook iets met wielrennen en gaat een berg beklimmen. Maar wanneer je het boek leest, zul je merken dat het echt een ander boek is. Je moet deze 2 boeken dan ook niet vergelijken met elkaar.

Dit boek gaat over het emotionele verhaal van de gevoelige Richard, die in 1,5 jaar tijd zowel zijn moeder als vader heeft verloren. De emotionele achtbaan waarin hij zit, komt vooral aan bod in het boek. Momenten die hij met z’n vader en moeder had en wat dit met hem deed en nog steeds doet. Tijdens het beklimmen van de Alpe d’Huez komt hij zichzelf tegen en beleeft hij alle emoties nogmaals. Op die berg gaat hij op zoek naar een oplossing voor alle “ongeorganiseerde emoties” in z’n lichaam.

Het boek is gevoelig geschreven en er zit nog een leuke twist aan het eind. De titel doet misschien vermoeden dat het hoofdthema de beklimming van de berg is, maar die is ondergeschikt aan het echte thema “Over 21 bochten in leven en liefde”.  Het is een mooi boek dat hier in 1 weekend uitgelezen is. Dat zegt genoeg, lijkt me. Verwacht je daarentegen een stoer boek over fietsen en wielrennen, dan is dit niet het boek dat je zoekt.

De schrijver Rick Brauwers heeft naast columns ook de boeken Racefietsen Zuid-Limburg en Mountainbiken Zuid-Limburg geschreven. Dit is zijn eerste Roman.

Titel: Alpe d’Huez
Schrijver: Rick Brauwers
Uitgever: BforBooks
Pagina’s: 207
Prijs: 18,95 euro
Bestellen kan o.a. bij de uitgever

Weggeefactie
De uitgever was zo vriendelijk om ons 4 exemplaren extra te sturen. Deze geven we weg! Schrijf hieronder waarom jij dit boek wil winnen! Tot maandag 22 december 18:00 uur krijg je de tijd. Daarna trekken wij 4 winnaars die het boek opgestuurd krijgen.

De Winnaars zijn: Joachim, Papageno, Caroline en Annika! Gefeliciteerd, we sturen het boek zsm op!

alpe-dhuez-boek2 alpe-dhuez-boek3