Tegenwoordig kennen de meeste mensen Thijs Zonneveld, als sportjournalist, columnist en tafelgast bij ‘de wereld draait door’  of de ‘avondetappe’.

Wat ook onlosmakelijk verbonden is met Thijs Zonneveld is het project; ‘die berg komt er’. Thijs Zonneveld heeft een verleden als beroepsrenner, maar heeft eind 2007 zijn fiets aan de wilgen gehangen. Hij is als sportjournalist gaan werken, met name gericht op het wielrennen. Maar naast alle bovenstaande punten is hij ook schrijver van romans. In 2009 werd het boek ‘de ereronde van de eland’ gepubliceerd.

Aangezien ik altijd graag de columns en verhalen van Thijs Zonneveld lees, leek het me niet onlogisch dat ook zijn boeken goed leesvoer zouden zijn. En niets is minder waar. In een boek van nog geen 160 bladzijden sleurt hij je mee in een demarrage in een tour-etappe. Tijdens zijn demarrage neemt hij je mee naar 1001 onvoorstelbare, leuke, humoristische, grappige en vreemde gebeurtenissen.

Een boek dat je lekker wegleest, en voor een wielerliefhebber dusdanig boeiend is, dat het lastig wordt om het aan de kant te leggen.