Een boek over de Ronde van Vlaanderen heeft direct mijn aandacht. Alleen het is deze keer een boek zonder mooie foto’s, en dan gaat het 288 pagina’s tellende boek ook nog eens specifiek over de Ronde van 2011. Hoe kan je daar nou een pakkend boek over schrijven zou je denken.

Nou laat dat maar aan Edward Pickering over, die hoofdredacteur is van het tijdschrift Procycling. Zoals gezegd is de rode draad in het boek de Ronde van 2011 die nipt door Nick Nuyens werd gewonnen. Details uit de wedstrijd, waar Edward bij aanwezig was, worden in het boek afgewisseld met allerlei heroïsche feitjes over de Ronde en alles wat daar bij hoort. En toch was ik eerst ietwat sceptisch, want ik kan me de wedstrijd van 2011 nog herinneren en ook over de Ronde weet ik zo onderhand wel het een en ander en toch heeft Edward het boek interessant weten te houden. Allemaal om aan te tonen wat de ondertitel van het boek al over de Ronde zegt: “De mooiste wielerwedstrijd ter wereld”. Wanneer je bij een passage denkt, “ja dat wist ik al” wordt er de zin erna alweer iets gezegd wat nieuw voor je is. Het boek is onderverdeeld in de verschillende beklimmingen van de Ronde. De wedstrijd wordt er besproken maar ook worden er keer op keer uitstapjes gemaakt naar feitjes over de omgeving en de geschiedenis ervan, als ook naar eerdere edities van de Ronde.

Het is echt een boek voor de wielerliefhebber en zoals Edward de Ronde van Vlaanderen omschrijft: “In de Ronde zit werkelijk alles: geografie, geschiedenis, cultuur, weersomstandigheden en menselijke eigenschappen…”

En dat is nou precies wat ik ook over zijn boek kan zeggen!

De Ronde van Vlaanderen – De mooiste wielerwedstrijd ter wereld
Auteur: Edward Pickering
Uitgever: Horizon
Pagina’s: 288
Prijs: € 19,99

WINACTIE
We mogen 3 exemplaren van het boek weggeven! Geef hieronder aan waarom jij dit boek wilt lezen, misschien win jij dan! Maandag 19 maart na 12:00 uur trekken we de winnaars.

Gerelateerd

 • Alfred Mol

  als groot wielerliefhebber wil ik alles weten over deze klassieker, deze
  vlaamse hoogmis met zijn kasseistroken en hellingen !!

 • JJ

  Lijkt me erg tof om dit boek te winnen en eindelijk eens mijn vader en opa oude/sterke verhalen te vertellen over de Ronde!

 • Caroline Mobach

  Lijkt me een heel mooi boek om te lezen. Ik ben een groot wielerfan en lees graag alles over de rondes.

 • rmeulem

  ‘Door de pijngrens’ heb ik net uit …….

 • Patrick Luitjes

  Wat een prachtig boek van Edward Pickering over de Ronde.
  Was het maar alvast maandag 19 maart na 12 uur, zit reeds in de leesstoel.

 • Ramon Vroemen

  Leuk boek om nog lekker op de bank voordat de ronde begint te lezen

 • Frits Stoekenbroek

  Het fijne van lezen is dat je je er ook in kan verplaatsen. Hoewel ik veel fiets is “De Ronde” voor mij niet haalbaar, te lang, te zwaar. Door de prachtige verhalen en boeken pak je er toch steeds een stukje van mee en blijft je dromen.

 • Sjef Segers

  Een boek de koers, JA!

 • ideaal om tijdens de eerste uren van een klassieker te lezen met het zalvende stemgeluid van Michel Wuyts op de achtergrond.

 • Frank Cosyn

  Misschien het leesvoer wat me de drive geeft om De Ronde eens zelf te rijden

 • Frank Katuk

  Een boek over de mooiste klassieker wil ik heel graag winnen, en zo niet dan koop ik hem.

 • Jos Franken

  De hoogmis beleven vanuit de luie stoel. dat is iets voor mij, ook al staat dit natuurlijk in schril contrast met het zelf voelen van de pijn, de beleving, de passie, het bier, de curryworst en het boeket bloemen voor de winnaar. Ik kan er uren over blijven dromen en dit boek schenkt mij dat gevoel.

 • Jos

  Over twee weken rijd ik zelf de ronde. De laatste week voor de ronde staat er een rustweek op het programma, wat is dan een betere voorbereiding dan het lezen van dit boek!

 • Kasper Burgers

  Omdat ik nog steeds niet die liefde voor Vlaanderens mooiste snap 🙂

 • Fred Mentjox

  Procycling een prachtig blad en als de auteur hiervan zelfs de hoofdredacteur is, en de wetenschap dat de Ronde met Paris Roubaix letterlijk en figuurlijk van alle klassiekers het meeste stof doet opwaaien, hierover een boek geschreven heeft tart dit mijn verbeelding en interesse.

 • Robert Haven

  Omdat ik als niet Belg graag meer te weten wil komen over de liefde voor de klassiekers!

 • Dolf Zijlstra

  Omdat ik van de verhalen hou van oud wielrenners en gek ben van de geschiedenis en het ontstaan van wielerwedstrijden. Vooral de Belgische televisie zend mooie programma’s uit met daarin de verhalen van oud wielrenners. Fantastisch om naar te kijken en te luisteren.

 • Dick van Geest

  De beste motivatie voor mij om naar buiten te gaan en ook met slecht weer de fiets op te stappen ontstaat binnen zittend al lezend in dit boek….

 • Maarten Mennes

  lijkt mij een ideaal boek om je even mee terug te trekken 😉 😉

 • racefietsblog

  De drie winnaars zijn: @fredmentjox:disqus , @kasperburgers:disqus en @alfredmol:disqus
  Gefeliciteerd, mail ons even je gegevens en we zorgen dat het boek naar je wordt verzonden (redactie(at)racefietsblog.nl)