Een boek over de Ronde van Vlaanderen heeft direct mijn aandacht. Alleen het is deze keer een boek zonder mooie foto’s, en dan gaat het 288 pagina’s tellende boek ook nog eens specifiek over de Ronde van 2011. Hoe kan je daar nou een pakkend boek over schrijven zou je denken.

Nou laat dat maar aan Edward Pickering over, die hoofdredacteur is van het tijdschrift Procycling. Zoals gezegd is de rode draad in het boek de Ronde van 2011 die nipt door Nick Nuyens werd gewonnen. Details uit de wedstrijd, waar Edward bij aanwezig was, worden in het boek afgewisseld met allerlei heroïsche feitjes over de Ronde en alles wat daar bij hoort. En toch was ik eerst ietwat sceptisch, want ik kan me de wedstrijd van 2011 nog herinneren en ook over de Ronde weet ik zo onderhand wel het een en ander en toch heeft Edward het boek interessant weten te houden. Allemaal om aan te tonen wat de ondertitel van het boek al over de Ronde zegt: “De mooiste wielerwedstrijd ter wereld”. Wanneer je bij een passage denkt, “ja dat wist ik al” wordt er de zin erna alweer iets gezegd wat nieuw voor je is. Het boek is onderverdeeld in de verschillende beklimmingen van de Ronde. De wedstrijd wordt er besproken maar ook worden er keer op keer uitstapjes gemaakt naar feitjes over de omgeving en de geschiedenis ervan, als ook naar eerdere edities van de Ronde.

Het is echt een boek voor de wielerliefhebber en zoals Edward de Ronde van Vlaanderen omschrijft: “In de Ronde zit werkelijk alles: geografie, geschiedenis, cultuur, weersomstandigheden en menselijke eigenschappen…”

En dat is nou precies wat ik ook over zijn boek kan zeggen!

De Ronde van Vlaanderen – De mooiste wielerwedstrijd ter wereld
Auteur: Edward Pickering
Uitgever: Horizon
Pagina’s: 288
Prijs: € 19,99

WINACTIE
We mogen 3 exemplaren van het boek weggeven! Geef hieronder aan waarom jij dit boek wilt lezen, misschien win jij dan! Maandag 19 maart na 12:00 uur trekken we de winnaars.