Het boek met als titel Fietsgek lag bij ons in de brievenbus. Op de voorkant staat een foto van een houten fiets tegen een muur met een graffiti. Dat geeft mij het gevoel dat het boek niet helemaal op wielrenners is gericht en dat klopt ook. Het gaat over fietsen in de breedste zin van het woord, dus ook over wielrennen.

Boek of tijdschrift
De ondertitel maakt een heleboel duidelijk. Deze is namelijk: reportages, foto, lifestyle, design. Het boek heeft ook niet één maar meerdere schrijvers (onder andere Vera Koedooder) die onder redactie van Peter de Lange het boek hebben gevuld. Het boek gaat van de omafiets tot de architectuur van fietsenstallingen en van de fietscafés tot mountainbiken. Wanneer ik het boek doorlees heb ik veel meer het gevoel dat ik een enorm dik tijdschrift doorblader. 392 bladzijden waarbij het ene onderwerp mij aanspreekt en ik blijf hangen om het door te lezen en waarbij ik het andere onderwerp weer snel doorblader zoal je doet bij een tijdschrift.

Het boek bladert en leest lekker weg en ondanks dat het niet specifiek voor de wielrenner is geschreven staat er voor iedereen genoeg leuks in.

Fietsgek – reportage, foto, lifestyle, design
Auteur: Peter de Lange
Uitgever: Scriptum
Pagina’s: 392
Prijs: € 19,90

Tags: