Giacomo Pellizzari schrijft voor het Italiaanse Bicilive en heeft daarnaast nog zijn eigen blog “Confessioni di un ciclista pericoloso” wat in het Nederlands zoveel betekent als “Bekentenissen van een gevaarlijke fietser”. Dit jaar kwam in Nederland zijn boek uit met de titel: “Het geheim van de eenzame fietser”.

In het boek worden veertien groten der wielerwereld beschreven. Van Sagan tot Merckx en van Pantani tot Armstrong. Wat maakt de renner nou zo specifiek. Het gaat over eigenschappen en persoonlijkheden die Giacomo in zijn verhaal ondersteunt met voorbeelden. Zo komen ook Wiggins de rockster, Fignon de introverte en Bugno de ondoorgrondelijke voorbij, om er maar drie te noemen.

We hebben het boek gelezen en er wordt geschreven vanuit de renner, alsof hij de situatie op dat moment meemaakt, maar ook over de renner in diezelfde situatie. Dat is in het begin even omschakelen. Het boek leest alsof het een beetje een filosofische inslag heeft en dat is niet zo heel gek omdat Pellizzari filosofie heeft gestudeerd. Je merkt dat hij  een fan van wielrennen is door de positieve manier van schrijven over de renners. Er worden regelmatig metaforen gebruikt en af en toe kan het wat pompeus overkomen wanneer je een luchtig boek over wielrennen verwacht.

Dit boek is echt voor de wielerliefhebber van verhalen en karakterschetsen met een ietwat filosofische inslag. Het boek is erg positief geschreven en daaruit merk je de liefde en passie van Pellizzari voor de sport. Zoek je een boek die als een spannend jongensboek weg leest dan wordt dit misschien niet je favoriete wielrenboek. Hou je meer van diepgang en een kijkje in de psyche van de renners dan is dit een fijn boek om te lezen.

Titel: Het geheim van de eenzame fietser
Auteur: Giacomo Pellizzari
Uitgever: Xander Uitgevers
Pagina’s: 320
Prijs: €19,99

WINACTIE
We mogen 5 exemplaren van het boek weggeven! Geef hieronder aan welke renner jou het meest tot de verbeelding spreekt en waarom, misschien win jij dan! Woensdag 21 juni na 12:00 uur trekken we de winnaars.

Tags: