Na het succes van ‘de man en zijn fiets’, werd het volgens Wilfried de Jong tijd voor een vervolg.

En zo geschiedde; Kop in de wind is net als de man en zijn fiets een bundeling van korte verhalen over avonturen die de schrijver meemaakt met zijn fiets. In tegenstelling tot het vorige boek, zijn de verhalen/avonturen die Wilfried de Jong hier mee meemaakt uitgebreider geschreven. Wat mij betreft een pluspunt, omdat het door zijn pakkende schrijfstijl nog meer aangrijpt. De Jong beschrijft de verhalen tot in de kleinste details, waardoor je bijvoorbeeld in het hoofdstuk ‘Bocht’ bijna echt de pijn van de valpartij voelt! Tijdens zijn verschillende, vaak buitenlandse, avonturen komt hij altijd de meest uiteenlopende personen tegen. Van een masserende Lisa tot een oorlogsveteraan in een rolstoel. Ook begaat hij al fietsend een misdrijf. Een verhaal dat voor elke wielrenner absoluut bekend zal voorkomen, al dan niet met dodelijke afloop…

Wat mij betreft is dit echt een boek dat voor iedere wielerliefhebber is geschreven. Een echte aanrader, en wellicht een leuk cadeau-idee!

Resten mij twee vragen gericht aan de schrijver; Hoe krijg je het voor elkaar om juist elke keer deze personen tegen te komen? en mag ik de volgende keer mee op avontuur?…..