De afgelopen jaren duiken de nieuwe fietskledingmerken sneller op als paddenstoelen in het najaar. Zeker nu het wielrennen in Engelstalige landen heel hard groeit verwelkomen we bijna elke week wel nieuwe merken met hippe designs. In die lijn moet je ook O’Mayo een beetje zien: een Frans merk waar we eigenlijk per toeval letterlijk tegenaan fietsten toen we bovenop de Col d’Izoard de oprichters ontmoetten. Twee strakke gasten uit Montpellier die vooral fixed gear crits rijden, maar blijkbaar ook een stevige beklimming niet uit de weg gaan.

Mayo Maillot
Het merk is op en top Frans, zo verwijst de naam natuurlijk naar het woord ‘maillot’ dat koerstrui betekent, maar daar hebben ze wel een eigen draai aangegeven. Ze zijn namelijk ook gek op mayonaise, en voor ze het wisten was de naam geboren. En die naam daar zijn ze trots op: zo vind je op de meeste van hun fietskleding een afbeelding van een zo’n knijpfles mayonaise als knipoog.

Best bijzonder
De ontwerpen maken ze zelf en zijn in ieder geval lekker eigenwijs en speels. Geen superstrakke vlakken, letters of data prints zoals die nu ‘in’ zijn, maar potten mayo, of een woordspeling zoals bij de Vin’tage outfit. Misschien is het niet ieders stijl, maar als je eens een keer iets anders wil dan al je fietsvrienden én niet de hoofdprijs wil betalen dan zit je bij O’Mayo goed. Leuk detail is dat de kleding ook in Frankrijk, in de Elzas, gemaakt wordt. Best bijzonder in een tijd dat zelfs premium merken steeds meer kledingstukken in Zuid Oost Azië en China laten produceren.

We hebben ook een setje kort getest, zeker voor de prijs (een jersey kost net geen €70,-) is er weinig mis mee, maar verwacht ook niet teveel technische hoogstandjes. De kleding doet wat ‘ie moet doen en past prima. Ik heb met mijn 1.81 meter en 71 kilo een medium jersey en bibs gereden en dat zit goed. Zeker als je een keer een retro-ritje hebt is de Vin’tage set best een leuke kledingkeuze van een uitermate sympathiek merk.

 

 

Gerelateerd