We komen nog wel eens wat tegen, maar niet alles is altijd even spannend. Een potje broekenvet is dat in eerste instantie ook niet, maar met deze naam valt het wel op: Buckler.

Voor de nieuwe generatie is het misschien wel goed om het nog even uit te leggen. Buckler was de naam van een alcoholvrij bier dat door Heineken op de markt werd gebracht in de jaren negentig. Het speelde ook een niet zo positieve rol in een conference van Youp van ’t Hek. Volgens velen is dat ook de ondergang geweest van het merk, want niet lang daarna is het van de markt gehaald. Buckler is echter ook de sponsor geweest van de wielerploeg van Jan Raas in ’90, ’91 en ’92 met renners als Frans Maassen, Peter Winnen, Steven Rooks, Erik Dekker en Jelle Nijdam. Goed, tot zover de geschiedenis van Buckler.

De Buckler waar we het hier over hebben heeft geenszins te maken met het bier van toen. De naam kom je verder nauwelijks tegen, dus vandaar dat het ons opviel. Deze is voortgekomen uit de wens van een wielrenner en hardloper na een lange, koude en natte rit. De beenwarmers en balsem voor zijn benen lieten hem dusdanig in de steek dat hij zelf aan het experimenteren is gegaan. Dit heeft geleid tot een aantal cremes die volledig van natuurlijke producten zijn vervaardigd. Alles wordt met de hand gedaan, stuk voor stuk. Bij de ontwikkeling heeft hij een zo goed mogelijke balans proberen te vinden tussen warmte, aroma en eenvoudig aanbrengen en verwijderen. Dit doen ze nu al sinds 2011. Het gaat dus om crème of balsem voor je benen in verschillende sterktes, maar ook ‘broekenvet’ en anti-schuur crème voor hardlopers. De namen als Sancremo en Crème Fraîche zijn in ieder geval goed gekozen. Het lijkt er helaas wel op dat het niet leverbaar is in Europa. Maar we vonden het desondanks wel leuk en origineel genoeg om te laten zien.

Via Buckler Handcrafted Skincare

Gerelateerd