Iedereen die wel eens in de alpen of Dolomieten heeft gefietst kent ze wel; de kilometerpaaltjes. Over het algemeen een wit paaltje met een gele bovenkant waar per kilometer de helling en afstand opstaat. Soms bevrijdend, maar vaker nog worden ze vervloekt. Een aantal keren heb ik het idee gehad dat het paaltje gewoon met me omhoog ging, wat kunnen kilometers toch lang zijn af en toe. Maar toch, als je dan eenmaal boven bent mag je trots zijn en ben je blij dat je alle paaltjes hebt weten in te halen!

Na het beklimmen van de Mont Ventoux in 2012 kreeg ik een zelfgemaakt kilometer paaltje als herinnering. Een leuk aandenken dat tevens een soort van trofee is. En afgelopen week kwam ik tijdens een surfrondje het volgende tegen: www.cyclosouvenir.be.

Voor elke beklimming is er wel een paaltje beschikbaar. Zo niet, dan kan deze gemaakt worden want de paaltjes zijn compleet te personaliseren. Erg leuk om te geven en ook leuk om te krijgen! Daarnaast wellicht ook leuk om je eigen ‘prijzenkast’ mee te vullen; voor elke klim een kleine trofee als aandenken.

AlpeDhuez-BourgDoisansBikeBuddy_600x450

Tags: