Is het nou een fietscomputer of een horloge? Een fietscomputer voor om je pols dan. Dat is de Lezyne Micro.

Een beetje van beide dus eigenlijk, want los van de polsband is de computer identiek aan de uitvoering zonder polsband. En als je niet beter wist zou je ook zeggen dat het een fietscomputer is. We dachten zelf eerst nog dat het om een losse polsband ging waar de Micro op kon klikken, maar het gaat toch echt om een vast geheel. Je kan het horloge met een adapter ook om je stuur doen zodat je hem alsnog als een traditionele fietscomputer kan gebruiken.

Dat je de Micro verwart met een fietscomputer is los van het uiterlijk niet eens zo heel gek als je kijkt naar de functies. Zo ondersteund het namelijk zowel Bluetooth Smart als ANT+. Je kan daarmee verbinden met hartslag-, cadans en vermogensmeters. Ook gebruikt het GPS in combinatie met een accelerometer. Het gebruikt ook verschillende profielen voor andere activiteiten dan alleen fietsen, zoals hardlopen en wandelen bijvoorbeeld. Verder heeft het alle functies die je van een fietscomputer met GPS zou verwachten met als extra turn-by-turn navigatie. Niet met een kaart, maar wel met pijlen en straatnamen. Het horloge weegt slechts 29 gram.

Het horloge is er in twee uitvoeringen: met een monochroom- of kleurenscherm. Beide kan je met een zwarte of blauwe polsband krijgen. Met monochroom scherm is de adviesprijs € 129,95. Met kleurenscherm € 169,95. Beide uitvoeringen inclusief hartslagband zijn € 40,- duurder. Schappelijke prijzen als je kijkt wat het allemaal kan!

Lezyne.com