Het toverwoord van de afgelopen tijd in fietsland is aero. Ook bij het Duitse Lightweight, dat zijn bestaansrecht (en naam) dankt aan de vederlichte wielen, is dit nu een van de speerpunten. Het nieuwe Fernweg VR 60 is enkel een nieuw voorwiel. Kennelijk kon het voorwiel toch nog beter.

Bij het reguliere wielrennen is aero hot, maar bij het tijdrijden en triathlon was dit altijd al een van de belangrijkste aandachtsgebieden. De Fernweg wielen van Lightweight waren hier ook speciaal voor ontwikkeld. Nu hebben ze het voorwiel dus verbeterd. Dit met name om beter met zijwind om te kunnen gaan. Iedereen die wel eens met hoge carbonvelgen gefietst heeft, zeker in Nederland of België, weet dat je dan je stuur goed vast moet houden. Met de nieuwe Fernweg VR 60 zou je hier dus minder last van moeten hebben waardoor je weer beter je lijn houdt.

Het wiel is er in zowel een tubular en clincher uitvoering, beide 60mm hoog. De tubular weegt 625 gram. De clincher is 85 gram zwaarder. Een set tubulars (met het oude achterwiel) komt dan op een respectabele 1.420 gram.

Lightweight Fernweg VR 60 front wheel

Lightweight

Gerelateerd