Geen nieuwe carbon wielen of onderdelen dit keer van het Duitse Lightweight, maar een geheel zelf ontwikkelde kledinglijn; Edelstoff Bike Wear. En in tegenstelling tot de carbon producten is gewicht dit keer niet een speerpunt. Er is naar eigen zeggen 32.794 kilometer voor nodig geweest om andere belangrijke eigenschappen van de kleding te ontwikkelen te testen.

En tijdens die kilometers hebben 29 renners, 25 verschillende materialen in 45 verschillende combinaties geprobeerd. Onderstaande collectie is daar dus uit voortgekomen. Onderdelenfabrikanten hebben wel vaker eigen kleding, maar dan gaat het eigenlijk altijd om kleding van een ander merk met een logo. Meer voor de reclame dus. Lightweight heeft daarentegen nu een geheel nieuwe categorie producten. Vorig jaar al een paar casual kledingstukken, nu ook voor het racen. Al het voorgaande schept natuurlijk wel enige verwachtingen, ook omdat Lightweight een naam hoog heeft te houden. Hun wielen worden alom aangeprezen.

Wat wij wel kunnen waarderen, al is het soms moeilijk uit te spreken, is dat ze elk kledingstuk, net zoals hun wielen, echt een naam hebben gegeven. Auf Deutsch uiteraard! We hebben te maken met Trittrausch (bibshort), Rauschbegleiter (jersey), Lastlos (windvest), Umgarnung (ondershirt), Bezwirnbar (damesjersey) en Fernverführung (damesbroek). Ja, Duitse namen, maar veel beter dan de technische aanduidingen die vaak gebruikt worden. Dat maakt de kleding overigens niet minder technisch. Zo is er Coldblack technologie gebruikt op de stof die uit deels polyester en elastaan bestaat. Het absorbeert minder zonlicht en heeft een hoge UVF. Voor de ‘ademende’ stukken is een mix van merinowol met polyester gebruikt. De stof heeft een natuurlijk anti-bacteriele werking en draagt vocht snel af. Het gaat om een zomercollectie en het materiaal is daarom ook heel dun gehouden. Hier wordt ook geen zonlicht tegengehouden en ze raden dan ook aan om altijd zonnebrandcreme te gebruiken.

Net als voor hun andere producten geldt ook voor de kleding dat het niet voor iedereen is. Los van de stijl (alles is zwart!) heeft dat ook met de prijs te maken. Het shirt kost bijvoorbeeld EUR 139 en de broek EUR 199. Niet dat ze daarmee eenzaam aan de top staan, maar het zijn ook geen doorsnee prijzen. Hieronder de volledige collectie.

 

Trittrausch

Lightweight-Edelstoff-2016-6 Lightweight-Edelstoff-2016-trittrausch2Lightweight-Edelstoff-2016-trittrausch

Rauschbegleiter

Lightweight-Edelstoff-2016-rauschbegleiter Lightweight-Edelstoff-2016-rauschbegleiter-back Lightweight-Edelstoff-2016-rauschbegleiter3

Lastlos

Lightweight-Edelstoff-2016-airvest Lightweight-Edelstoff-2016-airvest2

Umgarnung

Lightweight-Edelstoff-2016-mesh-shirt

Bezwirnbar

Lightweight-Edelstoff-2016-Bezwirnbar Lightweight-Edelstoff-2016-Bezwirnbar-back

Fernverfürung

Lightweight-Edelstoff-2016-FernfuhrungLightweight-Edelstoff-2016-fernfuhrung-back

Alle info is te vinden bij Lightweight