Bij het Duits Lightweight overheerst zwart, de ‘kleur’ van carbon. Voor wielen is dat prima, maar gelukkig hebben ze hun Urgestalt frame nu in 10 verschillende kleuren. Ze hadden eerder al eens minimale kleur toegevoegd maar nu gaan ze dus echt voor kleur.

Carbon is zwart en als je iets heel licht wilt houden, laat je het daarbij. Verf weegt tenslotte ook wat. Toch heeft het Lightweight er niet van weerhouden hun Urgestalt in 10 verschillende kleuren aan te bieden. Naar eigen zeggen hebben ze het met name gedaan omdat deze vraag er was vanuit hun klanten.

Kleine update
De Urgestalt gaat alweer wat jaren mee, zo deed Cyril er in 2015 al een review over. Hij miste destijds iets aan de fiets, maar kon het moeilijk omschrijven. Misschien was dit ook hetgene dat de betreffende klanten graag van Lightweight wilden zien. Niet alleen heeft Urgestalt 10 nieuwe kleuren, ook het frame zelf heeft op een aantal plekken een kleine update gekregen. Belangrijk voor Lightweight hierbij was system integration. Door alles op elkaar af te stemmen. Dat wil zeggen frame, vork en wielen.

Er zit maar 10 gram verschil tussen de velg- en schijfremuitvoering van het frame. Velgrem is 820 gram, schijfrem 830. Het is beschikbaar in de maten 48 t/m 60 en heeft een gewichtslimiet van 120 kg. Een exacte prijs hebben we nog niet, maar deze zal waarschijnlijk niet ver afwijken van de eerdere € 3.900,- voor een frameset, maar dan wel met een kleurtje dus.

Alle info bij Lightweight