In navolging van de Festka Scalatore tijdens de Giro en de Festka Spectre tijdens de Tour de France heeft Festka nu ook een Limited Edition ter ere van de Vuelta. Eveneens een Festka Spectre, maar in tegenstelling tot de Tour de France editie heeft deze geen schijfremmen. Een lichtgewicht racefiets die geschikt is voor de steile en smalle straatjes in de Pyreneeën.

Picasso
De kleur van de Vuelta is rood waar dit in het verleden ook oranje/geel is geweest. Dit zijn dan ook de kleuren die je, naast zwart, terugvind op het frame. Het design van het frame is tot stand gekomen met invloeden van de Spaanse kunstenaar Pablo Picasso. Het kubisme uit Picasso’s werk is iets dat in Tsjechië veel terug te vinden is in de architectuur in steden en daarmee is de link naar de Tsjechische frame bouwers gelegd. Het frame heeft naast een heel gaaf, maar uitgesproken design, een aantal kenmerken die het echt tot een limited edition fiets maken. Aan de binnenkant van de achterbrug staat er te lezen dat het om een Limited Edition gaat: Edición Limitada Vuelta a España 2018. Daarachter is te lezen welk nummer van frame je hebt. Er worden er totaal zeven gemaakt, waarbij het frame op de foto nummer één van deze zeven is. De cockpit van Deda is voorzien van het nummer 73 op de stuurpen. Ik moest even goed kijken, maar met in je achterhoofd het kubisme van Picasso is de 73 te zien in de rood/oranje/gele kleuren.

Tokka wielen?
Om aan de eisen van een lichte fiets voor de Pyreneeën te voldoen is de fiets afgemonteerd met een SRAM eTap groep, waarbij de remklauwen zijn vervangen voor de lichtgewichte EEcycle brakes. Om het geheel af te maken een set Tokka full carbon clincher wielen die er erg gaaf uitzien. Tokka kende je waarschijnlijk nog niet, maar het is een nieuw merk dat pas komende winter officieel uitkomt. Het wielenmerk is door de oprichters van Festka gestart.

Stevig in je buidel tasten
Een Festka is niet voor iedereen weggelegd en met een prijs van € 9400,- zal je stevig in je buidel moeten tasten. Daarvoor heb je wel een fiets waar er slechts zeven van zijn gemaakt. Wil je de fiets zelf opbouwen kan je het Spectre frame ook apart bestellen. Hiervoor is de prijs € 3990,-. Ook een stevige prijs maar wat mij betreft is dit een van de mooiere fietsen die ik afgelopen jaar heb gezien. Een plaatje!

Meer info via Festka