Sidi heeft met de Shot een schoen in het arsenaal dat door vele profs wordt gedragen. Als Italiaans merk is de Giro d’Italia dan ook een mooie reden voor iets speciaals. Voor de komende Giro heeft Sidi een Limited Edtion van het topmodel gepresenteerd. De kans is groot dat we hier ook de toppers van de Giro op zullen zien rijden.

De Sidi Shot heeft een matgrijs met zwarte kleur waarbij er Giro-roze accenten zijn toegevoegd. Niet direct een heel opvallende schoen en eerlijk gezegd had ik het liever andersom gezien. Een roze schoen die echt opvalt, zoals we dat eigenlijk van Italianen ook gewend zijn. De schoen heeft, zoals je mag verwachten, een full carbon zool. Het bovenwerk is van kunststof, waarbij de sluitingen bovenop de wreef zijn geplaatst. Dit in tegenstelling tot zijn voorganger, de Sidi Wire.

De Giro d’Italia van dit jaar is in meerdere opzichten bijzonder. De 101e editie start in Jeruzalem en na 21 etappes eindigen de renners in Rome. Het is pas de derde keer in de historie van de Giro dat deze in Rome eindigt. Voor Sidi is met name de 14e etappe een interessante, want hierbij is de streep getrokken op slechts een steenworp afstand van het hoofdkantoor. Wie we in elk geval op de Sidi Shot Limited Edition Giro d’Italia zullen zien rijden is Stefano Garzelli. De oud winnaar van 2000 is tegenwoordig commentator bij de Rai. Samen met Marco Saligari, zijn mede-commentator, zullen zij deze schoenen dragen tijdens de komende ronde die start op 4 mei.

Tijdens het evenement heb je de mogelijkheid om een paar gelimiteerde Sidi’s te kopen bij de officiële merchandise stand. Daarnaast zijn er een aantal dealers die deze schoen zullen aanbieden. Mocht je niet in Italie zijn, kan je via google wel een webshop vinden om een paar van deze schoenen te bestellen. De prijs ligt, net als bij de reguliere Shot uitvoering, rond de € 390,-

 

Gerelateerd