Soms is het gewoon enorm handig om een fiets bij de hand te hebben. Als je er een paar dagen tussenuit bent en je hebt zin om de omgeving te verkennen, of misschien om de praktische reden dat parkeren in de grote stad met een fiets nou eenmaal sneller en goedkoper is. Daarvoor is er Listnride (List and Ride).

De meeste mensen zullen wel eens gehoord hebben van Airbnb. Het principe waarbij je je huis te huur aanbiedt als onderkomen voor gasten. Listnride werkt volgens hetzelfde principe. Als je bijvoorbeeld in Amsterdam bent en je bent opzoek naar een fiets kan je via de website van Listnride gaan zoeken naar een geschikte fiets in de buurt. Dit kan een racefiets zijn, maar ook een stadsfiets, e-bike of bakfiets kan via deze site gehuurd worden. Juiste fiets gevonden? Via de site maak je een afspraak met de verhuurder van de fiets wanneer je deze kan ophalen en over de betaling. Je kan de fiets huren voor een halve dag, een hele dag of zelfs voor een week. Na afloop van de huurperiode breng je uiteraard de fiets netjes terug. De fietsen huur je van particulieren maar soms ook van dealers die hun testvloot kunnen aanbieden via de site. Dat betekent dat het aanbod afhankelijk is van wat gebruikers erop zetten.

Naast het huren van je fiets, kan je Listnride ook gebruiken om je eigen fiets te huur aan te bieden. Je bepaalt allereerst zelf het bedrag waarvoor je je fiets te huur aanbiedt. Mocht er een potentiele huurder zijn, bepaal je altijd zelf of je je fiets wel of niet aan deze persoon mee wil geven. Voor zowel huurder als verhuurder is het van belang dat je profiel zo volledig mogelijk is en je identiteit is geverifieerd. Zowel de huurder als de verhuurder geeft na afloop zijn of haar ervaring zoals je dit ook kent bij Airbnb. Dit zorgt voor een vertrouwd beeld, waardoor (ver)huur makkelijker gaat. Daarnaast staat Listnride garant en is verzekerd tot een bedrag van € 5.000,- in geval van schade of diefstal, uiteraard onder bepaalde voorwaarden.

Listnride is een bedrijf dat is gevestigd in Berlijn en langzaamaan de grotere steden van Europa probeert te veroveren. In Nederland is Amsterdam inmiddels voorzien van een redelijk netwerk met enthousiaste fiets(ver)huurders.

Investeerders gezocht
Omdat Listnride bezig is investeerders te vinden, is 10 % (€ 150.042,-) van hun aandelen te koop via Seedrs. Deze investeringswebsite kan je qua idee een beetje vergelijken met de bekende crowdfunding websites met dit verschil dat je geen product koopt maar dat je een aandeel in van het bedrijf krijgt. Hieronder wordt het nog eens uitgelegd in een video. Als je dus investeerder wil worden van Listnride, dan kan dat al vanaf € 50,- bij de website van Seedrs.

meer info via Listnride

 

  • wladimir tuk

    mooi idee, maar een sterk alternatief met een zeer uitgebreid aanbod is Spinlister.com

    • Gert Jan V W

      Kopt, in Amsterdam wel, in het deel van Europa waar listnride gestart is (Berlijn, Wenen, München) zeer weinig. Plus listnride is een Europees bedrijf waar je euro’s betaalt en in de locale taal de site hebt,