Afgelopen 2 juni was het eerste landelijke Liv evenement dat op een wat grote schaal werd georganiseerd. En hoe! De honderd dames die konden deelnemen werden ontvangen bij de Luxe Sportschool Club Pelikaan. Voor de eerste keer werd meteen groots uitgepakt met een vol dagprogramma. Natuurlijk begon de dag met een goed rondje fietsen.

Grote namen
Maar voor we de weg op gingen, kregen we eerst natuurlijk een korte introductie van wat we konden verwachten van de dag, en wie de ritten en workshops zouden begeleiden. Dit was een hele reeks aan Liv ambassadrices, en dat waren geen kleine namen. Namelijk topsportvrouwen Nicolien Sauerbreij, Ireen Wüst en Marit Bouwmeester waren van de partij. Extra leuk was dat Ireen daar een gouden fietshelm kreeg uitgereikt, vanwege de gouden medaille die ze behaalde op de Olympische Winterspelen. Naast deze dames, werd het team van de dag versterkt door andere talentvolle Liv-ambassadrices, zowel mountainbikesters als wegwielrensters.

De weg op: Learn & Ride
De honderd dames werden opgesplitst in 7 kleinere groepjes. Een groep ging mountainbiken met oud-prof Jan Weevers in de bossen rond Apeldoorn. De overige zes groepen gingen de weg op, ingedeeld op niveau. Zelf ben ik met de meest gevorderde groep mee gegaan.

Er waren twee lusjes uitgezet, een van 20 en een van 25 kilometer. Afhankelijk van de vragen en behoeften uit de groep werd de training aangepast, zowel in lengte als in intensiteit. In sommige groepen lag de focus op in peloton rijden, in andere lag de nadruk op klimmen waar de omgeving overigens perfect voor was. In ons groepje gingen we vooral lekker doorrijden, oefenen met doordraaien en op mooie rechte stukken werd het gas flink opengetrokken.

Lekker lunchen en op naar de workshops 
Bij terugkomst stond er een heerlijke lunch op ons te wachten bij Club Pelikaan. Wraps, pasta salades, verse groenten en sappen, heerlijk na zo’n ochtendje fietsen. Nadat iedereen weer opgefrist was na de lunch, startten de workshops. Van tevoren kon je aangeven wat je voorkeur had. Ik had gekozen voor Sportverzorging, Training en Voeding. Deze werden gegeven door de ambassadeurs en waren erg leerzaam. Dit gold voor zowel de beginnende als de gevorderde fietsters. Men had vooral aandacht voor het fietsen zelf i.p.v. de zaken eromheen.

Tijdens de workshop Sportverzorging kreeg je tips over hoe je thuis eenvoudig je spieren kan losmaken na het fietsen, zonder dat daar een masseur aan te pas hoeft te komen. De workshop Voeding benoemde de feiten en fabels over sportvoeding, en kwam met handige tips, trics en recepten. Zowel deze als de workshop over trainen waren persoonlijk op de groep afgestemd, omdat je van te voren eigen vragen kon indienen. Die werden vervolgens in de loop van de workshop allemaal aangestipt.

Goed geregeld
Een mooie bijkomstigheid was dat deelname aan het evenement gratis was. Ook was er de mogelijkheid om van te voren aan te geven dat je een nieuwe Liv fiets wilde testrijden, en dan stond deze klaar op de dag zelf. Er werd trouwens tijdens het evenement geld ingezameld voor het goede doel ‘KIKA’, wat Liv uiteindelijk zal verdubbelen. Win-win situatie dus deze hele dag!

Op naar de volgende Liv Women’s Ride?
Na zo’n geslaagde dag met een evenement met zoveel dames gaat Liv hier later dit jaar zeer waarschijnlijk een vervolg aan geven. Via hun nieuwsbrief kun je op de hoogte blijven van evenementen in de buurt en je voorinschrijven, voordat het vol zit. Het leuke van dit evenement is dat het niet alleen om fietsen gaat, maar om het hele totaalplaatje eromheen. Niet alleen mooie Liv fietsen dus, maar ook een stukje training, verzorging, lifestyle en voeding. Een opsteker voor fietsende dames die meer willen weten, en zin hebben in een leuke dag met veel andere dames op de fiets. Dat sluit ook weer goed aan bij het gedachtegoed van Liv. Het is volledig gericht op vrouwen en door middel van events als deze willen ze ook meer vrouwen inspireren om te gaan fietsen.

Gerelateerd