Net als bij Zandvoort gaan we hier ons verslag uitbrengen van de 24-uurs race van de Essec Endurance Cycling Series op het circuit van Zolder in België. Ook hier zal het Baum-Babici fabrieksteam weer voor de winst gaan!

Updates op onze andere kanalen zijn te vinden via de hashtag #rfb24race

24-uurs race op Facebook-pagina van Racefietsblog.nl #24rfbrace
Tweets over 24- uurs race op Twitter met hashtag  #24rfbrace
Live timing zie je helemaal onderaan deze pagina.

UPDATE:

FINISH: 2e plaats
Baum Babici heeft op 0,251 seconden niet de eerste plaats weten te behalen. Tino was de andere 6 te snel af maar helaas was er eentje ietsje sneller. Zeker met alle concurrentie een fantastische prestatie: 2e plek.

Zondag – 14:45 – Nog kwartier te gaan
Zoals het er nu uitziet gaan 8 teams strijden om de overwinning. Het is nog een kwartier voordat de 24 uur voorbij zijn. Baum Babici zit bij de 8 teams! Helemaal onderaan de liveticker… zodat je de laatste minuten kunt volgen.

Zondag – 14:06 – De renners lezen mee
Zo lijkt het want de achtervolgende groep met Baum Babici geeft gas en heeft het gat al weten te verkleinen tot 30 seconden. Met nog een uur te gaan wordt het dan toch nog erg spannend.

Zondag – 12:45 – moeilijk
Het gaat moeilijk worden om de 3 koplopers bij te halen. Ze hebben nog steeds een voorsprong van ruim 2 minuten.

Zondag – 10:16 – achtervolging
3 teams proberen een ronde voorsprong te nemen. Ze hebben de hulp van andere teams die al rondes achterstand hebben en weer een ronde willen goedmaken. De voorsprong op de groep met Baum Babici is een kleine 2 minuten. De snelheid ligt zo rond de 40 km/u gemiddeld op dit moment. Er wordt dus flink doorgetrapt.

hard-door-de-bocht ochtend-zolder

Zondag – 07:16 – licht
Het is weer licht en de kop is uitgedund tot 10 teams. Baum Babici zit er goed bij!

Zondag – 02:23 – vol doortrekken
Ondanks dat het nacht is, wordt er volop doorgereden, vooral bij wissels wordt er door de renners die niet wisselen gas gegeven waardoor het soms lastig is om weer terug aan te sluiten. Echt racen dus!

Zaterdag – 20:49 – tussenstand ziet er goed uit 🙂
Met nog ruim 18 uur te gaan ziet het er goed uit voor Baum Babici. Nog steeds in de kopgroep. De laatste doorkomst door start geeft een mooi beeld:

tussenstand

Zaterdag – 18:08 – 1 ronde voorsprong
Er is nu een groep van 26 teams die op kop liggen. Zij hebben 1 ronde (of meer) voorsprong op de grote meerderheid. Er zijn nog 3 teams die nog niet op een ronde zitten maar ergens ertussen hangen. Baum Babici zit bij de eerste 26 teams. Duidelijk dat de concurrentie veel groter is dan op Zandvoort.

Zaterdag – 16:30 – Kopgroep
Yeajj… Baum Babici zit in een kopgroep van 3, met een voorsprong van 1 minuut en 6 seconden. Ze gaan voor de ronde voorsprong!

Zaterdag – 15:00 – En weg zijn ze
De start van de 24 uur van Zolder is een feit. Vanaf de 4e plek start Dirk Bellemakers voor het Baum-Babici Team. Na de eerste ronde is er een grote kopgroep van zo’n 58 man en Dirk zit erbij en komt na ronde een als 3e over de lijn.

lemans-start-zolder

Zaterdag – 13:55 – 4e plek
Uiteindelijk was de tijd van Ismael goed voor een 4e plek van de 128! Een lekker begin!

Zaterdag – 13:15
De Superpole tijd voor Baum Babici is door Ismael Kip neergezet op 5:21.236 Dat is een gemiddelde van ruim 44 km/u!
Op dit moment goed voor een 3e plek!

Zaterdag – 11:30
Het team lijkt er al klaar voor te zijn! Alle renners en hun Baums stralen in ieder geval uit. Om 13.10 zal de Superpole beginnen waar Ismael Kip een goede startpositie voor het team zal proberen te behalen.

Baum Babici Team  |  Racefietsblog.nlBaum Babici Volvo  |  Racefietsblog.nl

Vrijdag – Opbouw
teambuilding begint natuurlijk al de dag voor het evenement met de opbouw van de slaap/eet en ontspan ruimtes. En natuurlijk het belangrijkste: De racefietsen.

opbouw-baum-24uur-zolder baum-collection

24 UURS ZOLDER
Zoals de naam van dit evenement al zegt gaat om een serie van races waarbij uithouding voorop staat. De kortste is 4 uur, de langste en daarmee ultieme race duurt 24 uur. De start is vanmiddag (zaterdag) om 15.00 uur ‘s middags. 24 uur is 24 uur maar deze race wijkt op een aantal punten af van de race in Zandvoort;

  • De teams mogen bestaan uit maximaal acht i.p.v. vier renners. Hierdoor kan je de krachten meer verdelen. Maar elke wissel kost tijd en bij Zandvoort bleek die tijd, zeker in het begin erg kostbaar te zijn.
  • Door middel van een Superpole wordt vóórafgaand aan de race bepaald wat de startopstelling is. Dit komt uit de motorsport. Het moment voor de krachtpatsers dus om te laten zien wat ze in huis hebben.
  • Tijdens de race zal een tussentijdse sprint plaatsvinden waar prijzen mee gewonnen kunnen worden. Wat die zijn is nog niet bekend, maar het zorgt wel voor een leuke extra.

De finish is zondag eveneens om 15.00 uur. We zijn ook nu heel benieuwd hoe de race zal gaan verlopen en welke tactieken er gevolgd zullen worden. We rekenen weer op een vlammende start, net als bij Zandvoort. Helemaal onderaan deze pagina zijn de realtime rondetijden en posities te volgen.

De 6 rijders zijn:

  • Dirk Bellemakers
  • Tino Hazelhoff
  • Gerald Keijzer
  • Patrick Geraerts
  • Wout Lammertink
  • Ismael Kip